Сарајево

Цијело насеље у бх. граду страхује од насилног комшије: Снимили га

  • Извор: Агенције
  • 27.07.2024. 17:02

Станари улице Неркеза Смаилагића 13 у сарајевском насељу Алипашино Поље упутили су апел већ дуже од три године покушавају да ријеше проблем с насилним комшијом који живи на посљедњем спрату ове зграде.

У ноћи са петка на суботу 27. јула 2024. године хепо коцком коју је избацио из свог стана запалио је кухињски прозор на једном од станова који се налазе испод њега. Пуком срећом прозор је био затворен јер је, у противном, пријетила опасност да запали цијели стан.

"Нажалост, усљед изостанка реакције приликом ранијих инцидената од стране полиције и тужилаштва, комшије су у страху када дође до момента да именом и презименом стану иза пријаве. Па ипак, полиција је при сваком већем инциденту упозната и постоји основ и довољно информација да поступају. Међутим, већина дјела се третира искључиво као прекршај те се све оконча издавањем прекршајног налога којег поменути Јасмин И. по правилу и не плаћа", истичу комшије у саопштењу које је упућено медијима.

Након велике пљачке: Стручњак објаснио како је могуће имати милионе у кешу

Након велике пљачке: Стручњак објаснио како је могуће имати милионе у кешу

Такође, комшије су навеле и како је Јасмин И. у протекле три године направио низ инцидената.

"У најмање три наврата Јасмин И. је запалио кров зграде. Приликом пожара који је изазван 1. 9. 2023. у 23.30 на терен је изашло пет ватрогасних кола које су пожар успјешно угасиле. Такође, том приликом већи дио улаза био је евакуисан. У најмање пет наврата је запалио кабину лифта при чему је постојала реална пријетња да се пожар прошири на цијели улаз. Блокирањем и закључавањем врата исти редовно блокира пожарни пут који има важну функцију у случају пожара не само за станаре са броја 13 већ и за све станаре ламеле (Неркеза Смаилагића улази 13-18). Таквим чињењем у опасност доводи више од хиљаду особа која живе у овој ламели", објашњавају, преносе федерални медији.

Истичу како је на крову зграде успоставио врт те је изнио разне предмете које је знао бацати на пролазнике. Једном приликом комшију из сусједног улаза гађао је саксијама напуњеним земљом што је, с обзиром на висину зграде која има 18 спратова, могло бити фатално за било којег пролазника.

"У више наврата, углавном у видно алкохолисаном стању, насртао је на комшије или пролазнике што су забиљежиле камере којим је покривен улаз у зграду. Више пута је контејнер за смеће превртао или га постављао на врх степеништа што у опасност доводи остале станаре, посебно дјецу и старије. Током више инцидената, а посебно током инцидента када је потпуно демолирао централни стуб интерфона на улазу у зграду, видљиво је да је исти наоружан хладним оружјем (нож, шрафцигер и слично). Небројено пута је вријеђао комшије на националној или вјерској основи на начин који има сва битна обиљежја кривичног дјела изазивање националне, расне и вјерске мржње", истичу.

Ђоковић самљео ривала па осуо по Олимпијским играма: То је непримјерено

Ђоковић самљео ривала па осуо по Олимпијским играма: То је непримјерено

Комшије у саопштењу за медије наводе и како је сваки инцидент пријављен Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево.

"Међутим, напомињемо да је сваки, баш сваки, инцидент, а било их је барем 30 те их је немогуће све побројати, уредно пријављен МУП-у КС. Укупна штета на имовини мјери се десетинама хиљада марака, лифтови у згради од 18 спратова чешће не раде него што раде а најмање десет особа у улазу је непокретно и нису у могућности изаћи из стана у тренуцима када лифт не ради. Све то прате и друга непримјерена понашања као што су вршењу нужде у лифтовима или испред улаза, показивању полних органа, злостављање животиња и слично. Посебно нас боли чињеница да је исти, барем до јануара 2024. године, био запосленик јавне институције Кантонална јавна установа за заштићена природна подручја. Тако је уредно примао буџетску плату из буџета који пуне станари које након посла злоставља", објашњавају.

Станари ће у наредном периоду одржати збор на којем ће донијети одлуку о даљим корацима уколико се проблем не ријеши.

Страдало пиво: Аутом улетио у фрижидер на бензинској код Лакташа

Страдало пиво: Аутом улетио у фрижидер на бензинској код Лакташа

"Једна од мјера у наредном периоду су и протести и блокада главне саобраћајнице. Ако ми у 2024. не можемо бити мирни у својим становима, сматрамо поштеним да барем на два сата дневно стане и саобраћај у Сарајеву", закључују.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.