Сански Мост

Након велике пљачке: Стручњак објаснио како је могуће имати милионе у кешу

  • Извор: Аваз
  • 27.07.2024. 16:48

Јавност у БиХ остала је шокирана након што је прошле седмице у насељу Здена код Санског Моста украдено 1,7 милиона од С. Ј, које је намјеравао инвестирати у куповину хотела.

Како су раније пренијели медији, он посједује фирму у САД, а дошао је у свој родни град, гдје му се налазе и родитељи, на одмор.

Он је подигао новац за куповину хотела и оставио га у кући, те се упутио с породицом на море, а када се вратио, новца није било.

О томе да ли је могуће и на који начин да се посједује та количина новца у кешу говорио је професор са Економског факултета Универзитета у  Сарајеву Мухарем Карамујић.

Детаљи пљачке у Санском Мосту: Планирао да купи хотел, па остао без 1,7 милиона КМ

Детаљи пљачке у Санском Мосту: Планирао да купи хотел, па остао без 1,7 милиона КМ

"Нема никаквих ограничења у дизању кеша из банке, као и што можете положити онолико колико хоћете. Једино је битно када положите новац да имате доказе о његовом поријеклу. Када дижете новац, то је ваше право да га дижете како и колико желите", наглашава Карамујић за "Аваз“.

Истиче да не тврди да је новац био у банкама и да то није познато.

Уколико новац није био у банкама, то би представљало озбиљан проблем, ради доказивања његовог поријекла.

На питање да ли има некаквих ограничења у пребацивању новца из других држава, Карамујић истиче:

"Физички није могуће то донијети, јер све више од 10.000 евра је забрањено уносити било гдје. Када је ријеч о банкама, оне провјере поријекло, а онда можете слободно да га пребацујете међубанкарским трансферима у БиХ и можете га подићи овдје".

Ђоковић самљео ривала па осуо по Олимпијским играма: То је непримјерено

Ђоковић самљео ривала па осуо по Олимпијским играма: То је непримјерено

У истрагу овог случаја укључени су бројни полицијски службеници Одсјека криминалистичке полиције Треће полицијске управе. На лицу мјеста је завршен увиђај под надзором Тужилаштва УСК и предузимају се даље опсежне мјере и радње с циљем проналаска извршиоца овог кривичног дјела.

Незваничне информације говоре да се провјерава и виоденадзор, који би могао помоћи у проналаску починилаца.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.