Народни митинг

"Бранимо Српску“ у Бијељини; Кајмаковић: Скандалозно понашање Петровића

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2023. 08:56

Народни митинг "Бранимо Српску“ одржаће се сутра у Бијељини а бивши официр Војске Републике Српске Синиша Кајмаковић у нашем АТВ јутру каже да ће са скупа бити послате поруке подршке легитимно изабраним институцијама Републике Српске.

"Бранимо демократски изабране институције Републике Српске. Ту нема филозофије, али смо, нажалост, дошли у позицију да морамо на овакав начин да бранимо интересе Републике Српске од разних нападача који су се устремили на Српску“, рекао је бивши официр Војске Републиек Српске Синиша Кајмаковић.

Кајмаковић каже да је нонсенс да се брани нешто што је легитимно и демократски изабрано.

"Ми смо изабрали институције, Скупштину, предсједника, српског члана Предсједништва БиХ“, рекао је Кајмаковић.

Кајмаковић је још једном нагласио да границе постоје те додао да су оне установљене Дејтонским мировним споразумом.

"Када је ријеч о имовини - Република Српска има своју имовину. Потпуно је сулудо да се на ту тему разговара. Република Српска никада неће дозволити да се дерогира елементарно право Српске. Ми имамо нашу територију, наше земљиште, шуме, руде“, рекао је Кајмаковић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић није дозволио да се народни митинг "Бранимо Српску“ одржи у највећој бијељинској дворани а Кајмаковић поручује да више нема коментара на његове поступке.

"Ово је надстраначки скуп. Што се тиче поступака Петровића он нас више не изненађује. Ово је само један у низу скандала и потеза који су инструментализовани са друге стране . Скандалозна је опструкција оваквог митинга“, рекао је Кајмаковић.

Кајмаковић каже да је ово надстраначки скуп те додаје да ће се на скупу окупити људи без обзира на националну припадност - сви они који желе подржати мир.

Када је ријеч о ситуацији у БиХ, Кајмаковић каже да је ово вријеме апсурда са становишта логике и здравог разума.

"Међутим, ако у обзир узмемо комплетну геополитичку ситуацију, онда и није. Ми смо као и увијек на вјетрометини која ће значајно утицати на стварање мултиполарног свијета. Сви они који се супроставе западу неће 'добро проћи'. Потпруно је логично да се сви они који се супротстава интересима запада добијају санкције да ли од САД, Велике Британије или Европске уније“, рекао је Кајмаковић.

Кајмаковић је додао да све оно што ради Кристијан Шмит он ради на основу инструкција које добија.

"Он добија инструкције да обави свој посао а политичко Сарајево му то омогућава“, рекао је Кајмаковић. 

Народни митинг "Бранимо Српску“ биће одржан сутра, 16. новембра, у дворани бијељинске школе "Вук Стефановић Караџић“.

Народни митинзи "Бранимо Српску" одржани су већ у Градишци, Приједору, Добоју, Зворнику и Требињу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм