Narodni miting

"Branimo Srpsku“ u Bijeljini; Kajmaković: Skandalozno ponašanje Petrovića

  • Izvor: ATV
  • 15.11.2023. 08:56

Narodni miting "Branimo Srpsku“ održaće se sutra u Bijeljini a bivši oficir Vojske Republike Srpske Siniša Kajmaković u našem ATV jutru kaže da će sa skupa biti poslate poruke podrške legitimno izabranim institucijama Republike Srpske.

"Branimo demokratski izabrane institucije Republike Srpske. Tu nema filozofije, ali smo, nažalost, došli u poziciju da moramo na ovakav način da branimo interese Republike Srpske od raznih napadača koji su se ustremili na Srpsku“, rekao je bivši oficir Vojske Republiek Srpske Siniša Kajmaković.

Kajmaković kaže da je nonsens da se brani nešto što je legitimno i demokratski izabrano.

"Mi smo izabrali institucije, Skupštinu, predsjednika, srpskog člana Predsjedništva BiH“, rekao je Kajmaković.

Kajmaković je još jednom naglasio da granice postoje te dodao da su one ustanovljene Dejtonskim mirovnim sporazumom.

"Kada je riječ o imovini - Republika Srpska ima svoju imovinu. Potpuno je suludo da se na tu temu razgovara. Republika Srpska nikada neće dozvoliti da se derogira elementarno pravo Srpske. Mi imamo našu teritoriju, naše zemljište, šume, rude“, rekao je Kajmaković.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nije dozvolio da se narodni miting "Branimo Srpsku“ održi u najvećoj bijeljinskoj dvorani a Kajmaković poručuje da više nema komentara na njegove postupke.

"Ovo je nadstranački skup. Što se tiče postupaka Petrovića on nas više ne iznenađuje. Ovo je samo jedan u nizu skandala i poteza koji su instrumentalizovani sa druge strane . Skandalozna je opstrukcija ovakvog mitinga“, rekao je Kajmaković.

Kajmaković kaže da je ovo nadstranački skup te dodaje da će se na skupu okupiti ljudi bez obzira na nacionalnu pripadnost - svi oni koji žele podržati mir.

Kada je riječ o situaciji u BiH, Kajmaković kaže da je ovo vrijeme apsurda sa stanovišta logike i zdravog razuma.

"Međutim, ako u obzir uzmemo kompletnu geopolitičku situaciju, onda i nije. Mi smo kao i uvijek na vjetrometini koja će značajno uticati na stvaranje multipolarnog svijeta. Svi oni koji se suprostave zapadu neće 'dobro proći'. Potpruno je logično da se svi oni koji se suprotstava interesima zapada dobijaju sankcije da li od SAD, Velike Britanije ili Еvropske unije“, rekao je Kajmaković.

Kajmaković je dodao da sve ono što radi Kristijan Šmit on radi na osnovu instrukcija koje dobija.

"On dobija instrukcije da obavi svoj posao a političko Sarajevo mu to omogućava“, rekao je Kajmaković. 

Narodni miting "Branimo Srpsku“ biće održan sutra, 16. novembra, u dvorani bijeljinske škole "Vuk Stefanović Karadžić“.

Narodni mitinzi "Branimo Srpsku" održani su već u Gradišci, Prijedoru, Doboju, Zvorniku i Trebinju.

Pratite nas i putem Vibera