Реакције

Бијељина: Село гори, а градоначелник се чешља

  • Извор: АТВ
  • 16.06.2024. 19:40

1.600 КМ добиће онај ко дуже држи у испруженим рукама по главицу купуса тежине 1,5 килограм. Нова је то дисциплина коју је увео градоначелник Бијељине.

На манифестацију фолклора у сеоским срединама које имају и спортски дио посебно је поносан. Одредио је и наградни фонд од 300.000КМ за побједникe. За то вријеме скоро све институције којима газдује град раде на ивици могућности.

Паре не добијају мјесецима. Новац намијењен њима Љубиша Петровић мимо закона константно реалоцира по својим жељама. Одборници на скупштини предлажу иницијативе, али оне ријетко када угледају свјетлост дана. Зашто Петровић игнорише град већ годинама питају се.

"У људима постоји нада постоје и жеље да се Бијељина развија и да буде бољи и управо овај пројекат је једна од иницијатива које смо ми као одборници поднијели у Скупштини града, што не значи да ће то неко брзо да спроведе у дјело, али битно је да дамо идеју да будемо прогресивни прије свега и овај парк који смо предложили је у склопу већ пројектованог булевара који је пројектован прије пар година", каже Младен Петровић, одборник РСС у Скупштини града Бијељина.

Да су током овог мандата одборници имали итекако иницијатива, слаже се и предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић. Грађани Бијељине су све више таоци политичких односа и нежеље градоначелника да сарађује са било ким.

"Ако дођу од стране одборника оне апсолутно нису реализоване, негдје су завршавале по фијокама овдје у Градској управи. Чак морам истаћи да је исти случај и са иницијативама које дођу од одборника СДС-а странке из које је градоначелник, ПДП-а са којим је у коалицији , није било неке разлике и мислим да је то лоша пракса", истиче Ђурђевић.

Очигледно је да Љубишу Петровића не брину посебно  рупе на путевима, неисплаћен новац,  спортски клубови и сви они којима није исплатио новац, него по систему „Село гори, а баба се чешља“, сваку вече из првог реда ужива у фолклору. Познато је да се на позиве новинара не јавља, тако да смо за одговоре на питања о овој теми били ускраћени.

Пратите нас и путем Вибера