Reakcije

Bijeljina: Selo gori, a gradonačelnik se češlja

  • Izvor: ATV
  • 16.06.2024. 19:40

1.600 KM dobiće onaj ko duže drži u ispruženim rukama po glavicu kupusa težine 1,5 kilogram. Nova je to disciplina koju je uveo gradonačelnik Bijeljine.

Na manifestaciju folklora u seoskim sredinama koje imaju i sportski dio posebno je ponosan. Odredio je i nagradni fond od 300.000KM za pobjednike. Za to vrijeme skoro sve institucije kojima gazduje grad rade na ivici mogućnosti.

Pare ne dobijaju mjesecima. Novac namijenjen njima Ljubiša Petrović mimo zakona konstantno realocira po svojim željama. Odbornici na skupštini predlažu inicijative, ali one rijetko kada ugledaju svjetlost dana. Zašto Petrović ignoriše grad već godinama pitaju se.

"U ljudima postoji nada postoje i želje da se Bijeljina razvija i da bude bolji i upravo ovaj projekat je jedna od inicijativa koje smo mi kao odbornici podnijeli u Skupštini grada, što ne znači da će to neko brzo da sprovede u djelo, ali bitno je da damo ideju da budemo progresivni prije svega i ovaj park koji smo predložili je u sklopu već projektovanog bulevara koji je projektovan prije par godina", kaže Mladen Petrović, odbornik RSS u Skupštini grada Bijeljina.

Da su tokom ovog mandata odbornici imali itekako inicijativa, slaže se i predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević. Građani Bijeljine su sve više taoci političkih odnosa i neželje gradonačelnika da sarađuje sa bilo kim.

"Ako dođu od strane odbornika one apsolutno nisu realizovane, negdje su završavale po fijokama ovdje u Gradskoj upravi. Čak moram istaći da je isti slučaj i sa inicijativama koje dođu od odbornika SDS-a stranke iz koje je gradonačelnik, PDP-a sa kojim je u koaliciji , nije bilo neke razlike i mislim da je to loša praksa", ističe Đurđević.

Očigledno je da Ljubišu Petrovića ne brinu posebno  rupe na putevima, neisplaćen novac,  sportski klubovi i svi oni kojima nije isplatio novac, nego po sistemu „Selo gori, a baba se češlja“, svaku veče iz prvog reda uživa u folkloru. Poznato je da se na pozive novinara ne javlja, tako da smo za odgovore na pitanja o ovoj temi bili uskraćeni.

Pratite nas i putem Vibera