Načelnik opštine

Avdalović: Pomoć Srbije od ogromnog značaja za Nevesinje

  • Извор: СРНА
  • 14.04.2023. 16:35

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović zahvalio se predsjednicima Srbije i Republike Srpske Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku što je Nevesinje drugi put među opštinama koje će Srbija finansijski pomoći, što je od ogromnog značaja za razvoj ove lokalne zajednice.

Avdalović je naglasio da je Nevesinje kandidovalo niz infrastrukturnih projekata važnih za građane i razvoj opštine, kao i projekte koji će pomoći zapošljavanju.

Ponovo su, kaže, kandidovali više projekata, među kojima su važni infrastrukturni projekti u gradu i seoskim naseljima.

-Vidjećemo koliko će novca biti na raspolaganju i šta ćemo od predloženog moći realizovati. Sve su to projekti u interesu građana Nevesinja, a mi ćemo svaki evro potrošiti na pravi način - dodaje načelnik.

On je napomenuo da je Nevesinje već bilo među četiri opštine iz Republike Srpske koje su dobile pomoć. "Evo, opet smo. Raduje nas ako je na to uticala činjenica što su sredstva utrošili na pravi način i o tome detaljno izvijestili Vladu Srbije", istakao je Avdalović.

Nevesinje je, napomenuo je Avdalović, u prvoj tranši od Srbije dobilo tri miliona evra i od tog novca je u potpunosti rekonstruisan Dom kulture, proširen vrtić, adaptirana mala zgrada Osnovne škole, urađene određene intervencije na zgradi Gimnazije, kanalizacija u prigradskim naseljima Donja Šehovina, Miljevac, te Šajbe gdje uskoro treba da se okonča.

- Urađena je rekonstrukcija tri gradske ulice, zatim ulice prigradskim naseljima Lapčevine i Brežine, kao i dosta saobraćajnica u seoskim područjima - kaže Avdalović.

Načelnik Nevesinja kaže da je dio sredstava uložen u privredu, među kojima i 500.000 KM podsticaja za otvaranje radnih mjesta u tekstilnoj Fabrici "Mraz" gdje je zaposleno 130 žena.

- To ćemo nastaviti da radimo i od ove tranše ukoliko bude zainteresovanih investitora za otvaranje proizvodnih radnih mjesta - dodaje Avdalović.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм