Фоча

Адаптација старог обданишта за потребе центра "Трачак наде"

  • Извор: СРНА
  • 27.05.2024. 11:31

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић потписао је данас са извођачем радова уговор о адаптацији старе зграде обданишта за потребе Дневног центра "Трачак наде" намијењеног породицама чији је члан особа са инвалидитетом.

Планирано је да посао, који је повјерен фочанском предузећу "Техноградња", а чија је вриједност 50.000 КМ, буде завршен у наредних 35 дана, тако да се очекује да би "Трачак наде" у нове просторије могао да се пресели почетком јула.

Вукадиновић је навео да ће "Трачак наде" користити двије трећине објекта, а остатак је предвиђен за Центар за ментално здравље Дома здравља Фоча.

Приведена два Грузина, АТВ у посједу нових фотографија пљачкаша с Лауша

Приведена два Грузина, АТВ у посједу нових фотографија пљачкаша с Лауша

Он је истакао да Удружење "Трачак наде" заслужује да коначно има своје просторије у којима ће имати све могуће услове за боравак дјеце.

"Почетак радова очекујемо већ данас, желимо да адаптирамо простор на најбољи могући начин и са унутрашње стране и са дворишним дијелом, да наше удружење, које је регионалног карактера, смјестимо у своје просторије које ће бити прилагођене за њихове потребе, а имаће коначно и дворишни дио", рекао је Вукадиновић.

Четири мушкарца осумњичена за обљубу дјевојчице!

Четири мушкарца осумњичена за обљубу дјевојчице!

Јелена Вилотић, предсједник Удружења за помоћ особама са тешкоћама у развоју "Трачак наде", које постоји већ 15 година, подсјетила је да су до сада били подстанари и да је општина издвајала средства за закуп, тако да ће им прелазак у властите и њиховим потребама прилагођене просторије много значити и допринијеће унапређењу рада.

"Моћи ћемо да рјешавамо нека друга питања за опстанак и даљи рад удружења. Ми бринемо о 154 породице са подручја Горњодринске регије чији је члан особа са инвалидитетом", рекла је Вилотићева.

Директор фирме "Техноградња" Саво Миловановић рекао је да ће се потрудити да радови буду завршени и прије рока, а најкасније до 25. јуна.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)