Foča

Adaptacija starog obdaništa za potrebe centra "Tračak nade"

  • Izvor: SRNA
  • 27.05.2024. 11:31

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović potpisao je danas sa izvođačem radova ugovor o adaptaciji stare zgrade obdaništa za potrebe Dnevnog centra "Tračak nade" namijenjenog porodicama čiji je član osoba sa invaliditetom.

Planirano je da posao, koji je povjeren fočanskom preduzeću "Tehnogradnja", a čija je vrijednost 50.000 KM, bude završen u narednih 35 dana, tako da se očekuje da bi "Tračak nade" u nove prostorije mogao da se preseli početkom jula.

Vukadinović je naveo da će "Tračak nade" koristiti dvije trećine objekta, a ostatak je predviđen za Centar za mentalno zdravlje Doma zdravlja Foča.

Privedena dva Gruzina, ATV u posjedu novih fotografija pljačkaša s Lauša

Privedena dva Gruzina, ATV u posjedu novih fotografija pljačkaša s Lauša

On je istakao da Udruženje "Tračak nade" zaslužuje da konačno ima svoje prostorije u kojima će imati sve moguće uslove za boravak djece.

"Početak radova očekujemo već danas, želimo da adaptiramo prostor na najbolji mogući način i sa unutrašnje strane i sa dvorišnim dijelom, da naše udruženje, koje je regionalnog karaktera, smjestimo u svoje prostorije koje će biti prilagođene za njihove potrebe, a imaće konačno i dvorišni dio", rekao je Vukadinović.

Četiri muškarca osumnjičena za obljubu djevojčice!

Četiri muškarca osumnjičena za obljubu djevojčice!

Jelena Vilotić, predsjednik Udruženja za pomoć osobama sa teškoćama u razvoju "Tračak nade", koje postoji već 15 godina, podsjetila je da su do sada bili podstanari i da je opština izdvajala sredstva za zakup, tako da će im prelazak u vlastite i njihovim potrebama prilagođene prostorije mnogo značiti i doprinijeće unapređenju rada.

"Moći ćemo da rješavamo neka druga pitanja za opstanak i dalji rad udruženja. Mi brinemo o 154 porodice sa područja Gornjodrinske regije čiji je član osoba sa invaliditetom", rekla je Vilotićeva.

Direktor firme "Tehnogradnja" Savo Milovanović rekao je da će se potruditi da radovi budu završeni i prije roka, a najkasnije do 25. juna.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.