SUBOTA U 22:30

THE IDEAL PALACE: Jedinstvena ljubav, jedinstven čovjek, jedinstven dom

 • Izvor: ATV
 • 18.03.2023.13:20

‘The Ideal Palace’ je francuski film iz 2018. godine u režiji Nilsa Taverniera.

Priča prati Chevala, poštara koji krajem XIX vijeka svakodnevno obavljajući svoj posao putuje pokrajnom Drômea na jugu Francuske. Jednog dana upoznaje ženu svog života, Filomenu i sa njom dobija ćerku Alisu.

Želeći da svoje ljubimice zauvijek oduševi i podari im veličanstven dom, odlučuje da krene u veliki poduhvat –da sagradi ‘savršenu palatu’ i taj veliki zadatak trajaće, prepun prepreka i iskušenja, 33 godine.

Film je nastao prema istinitoj priči, a njegova snaga ogleda se u veoma lijepoj slici, emotivnim i jedinstvenim karakterima, kao i simbolikom prirode koja je ugrađena u veličanstvenu kuću od školjki, fosila i rječnih kamenčića, kao i nadnaravnom komunikacijom ćutljivog poštara sa pticama i insektima. Pored toga, ovo filmsko ostvarenje veliča inspiraciju, graditeljsku snagu i jednu sasvim drugačiju priprodu jednog upornog čovjeka koji neće otvoreno pokazati pregršt emocija koje nosi u sebi.

‘The Ideal Palace’, subota u 22 časa i 30 minuta.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:15 Izbor sportiste godine grada Banja Luka

  Izbor sportiste godine grada Banja Luka

 • 00:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.