NEDJELJA U 21

SUMNJIVO LICE: Bezvremenski Nušićev duh

 • Izvor: ATV
 • 18.03.2023.16:00

'Sumnjivo lice' je jugoslavenski TV film iz '89. godine u režiji Arse Miloševića, a prema istoimenoj komediji Branislava Nušića.

Umijeće Branislava Nušića da kroz zabunu, britak i dvosmislen jezik, satirične elemente progovori o karakterima i odnosu pojedinca i institucija prema državi i u 'Sumnjivom licu' doseglo je vrhunac.

Kapetana Protića, pisara Viću i policajca Žiku, sumnjiva depeša i dolazak nepoznatog muškarca potpuno će uznemiriti i njihovu maštu rasplamsati do usijanja. Želja da uhvate zlikovca, opasno 'sumnjivo lice' uvućiće ih u nevjerovatne zgode i nezgode, no na kraju će se ispostaviti da je nepoznata prijetnja državi, zaljubljeni apotekar iz unutrašnjosti, koji je stigao u varošicu s namjerom da postane Protićev zet. Kako bi čim prije raskrinkali prijetnju varošici i cijeloj dinastiji u pomoć pozivaju i lokalnog detektiva Aleksu Žunića, kada situacija počinje rapidno da se otima kontroli.

Nušić, a onda i glumačka ekipa, rediteljski osjećaj za jedinstven humor najplodonosnijeg srpskog komediografa, opet su pokazali da je Nušić zaista bio miljenik komedije i da je u običnom svijetu i neobičnom mentalitetu pronašao sve ono što njegova djela čini neprolaznim.

Najbolje domaće komedije su nedjeljom na ATV-u – 'Sumnjivo lice' u 21 čas.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:15 Izbor sportiste godine grada Banja Luka

  Izbor sportiste godine grada Banja Luka

 • 00:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.

 • 01:30 Noćni program

  Noćni program