NЕDJЕLjA U 20:30

SЕNKЕ: Lutajuće duše

  • Izvor: ATV
  • 08.03.2024. 19:33

'Senke' je makedonski film iz 2007. godine u režiji i prema scenariju Milča Mančevskog.

Priča prati uspješnog mladog doktora, Lazara Perkova, koji naizgled ima sve - oženjen je prelijepom ženom, ima dijete, i čini se sva ovozemaljska zadovoljstva. Njegovi prijatelji ga zovu 'Laki', ali izgleda da njegova sreća nije tako velika. On je u okovima majke, oca i nezainteresovane žene – njegov svaki dan je isti, sve dok jednog dana ne doživi ozbiljnu saobraćajnu nesreću. Nakon oporavka, Lazar počinje da jasno vidi izgubljene duše, koje nisu pronašle svoj mir na drugom svijetu, i nastoji kako da im pomogne.

Film je bio makedonski kandidat za nagradu na 80. dodjeli Oskara, ali nije prošao u izbor pet najboljih filmova, a premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu. Kritika je, kao i sa većinom njegovih filmova, imala samo riječi hvale, a nazvali su ga i njegovim najambicioznijim filmom, koji je ostao upamćen kao najgledaniji u makedonskoj kinematografiji.

'Senke' – nedjelja u 20 časova i 30 minuta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:45 Film

    ''''Film