СУБОТА У 22:45

САМАЦ: Посљедњи дан

  • Извор: АТВ
  • 22.03.2024. 18:10

'Самац' је драма из 2009. године у дебитатској режији модног дизајнера Тома Форда и уједно филмска адаптација истоименог романа Кристофера Ишервуда из 1964. године.

Прича прати Џорџа Фалконера, професора енглеског, који не може да преболи смрт свог дечка, који је погинуо годину дана прије и од којег није имао прилику да се опрости. Он дане проводи размишљајући о спокојном животу који је имао са Џимом и планира да изврши самоубиство. По плану свој посљедњи дан проводи у рутинским и пажљиво планираним акцијама и сусретима са његовим пријатељима и познаницима – младим Карлосом, глумцем и жиголом, шпанским имигрантом, са Чарли, његовимом најбољом пријатељицом, која га воли и жели упркосњеговој сексуалној оријентацији и Кенијем Потером, једним од његових ученика, који је, чини се, радознао за свог професора ван часова енглеског.

Да ли би ти сусрети могли да преокрену његову одлуку?

Филм је премијерно приказан на 66. Филмском фестивалу у Венецији, где је освојио Златног лава за најбољи филм. Колин Ферт, који игра главног јунака, је у Венецији добио Волпи пехар, а у Великој Британији награду БАФТА за најбољег глумца, а био је номинован и за Оскара за најбољег главног глумца. Џулијан Мур је била номинована за Златни глобус за најбољу споредну глумицу. Критика је итекако похвалила Фордов редитељски деби и оцијенили га као стилозовано, софистицираног и препуног занимљивих детаља. Нарочито је похваљен костим, којим је Форд тако добро пренио стил и атмосферу 60-их година прошлог вијека.

'Самац' у суботу у 22 часа и 45 минута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Серија: Мућке (12+) (Р)

    '''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.