SUBOTA U 22:45

SAMAC: Posljednji dan

  • Izvor: ATV
  • 22.03.2024. 18:10

'Samac' je drama iz 2009. godine u debitatskoj režiji modnog dizajnera Toma Forda i ujedno filmska adaptacija istoimenog romana Kristofera Išervuda iz 1964. godine.

Priča prati Džordža Falkonera, profesora engleskog, koji ne može da preboli smrt svog dečka, koji je poginuo godinu dana prije i od kojeg nije imao priliku da se oprosti. On dane provodi razmišljajući o spokojnom životu koji je imao sa Džimom i planira da izvrši samoubistvo. Po planu svoj posljednji dan provodi u rutinskim i pažljivo planiranim akcijama i susretima sa njegovim prijateljima i poznanicima – mladim Karlosom, glumcem i žigolom, španskim imigrantom, sa Čarli, njegovimom najboljom prijateljicom, koja ga voli i želi uprkosnjegovoj seksualnoj orijentaciji i Kenijem Poterom, jednim od njegovih učenika, koji je, čini se, radoznao za svog profesora van časova engleskog.

Da li bi ti susreti mogli da preokrenu njegovu odluku?

Film je premijerno prikazan na 66. Filmskom festivalu u Veneciji, gde je osvojio Zlatnog lava za najbolji film. Kolin Fert, koji igra glavnog junaka, je u Veneciji dobio Volpi pehar, a u Velikoj Britaniji nagradu BAFTA za najboljeg glumca, a bio je nominovan i za Oskara za najboljeg glavnog glumca. Džulijan Mur je bila nominovana za Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu. Kritika je itekako pohvalila Fordov rediteljski debi i ocijenili ga kao stilozovano, sofisticiranog i prepunog zanimljivih detalja. Naročito je pohvaljen kostim, kojim je Ford tako dobro prenio stil i atmosferu 60-ih godina prošlog vijeka.

'Samac' u subotu u 22 časa i 45 minuta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Serija: Mućke (12+) (R)

    '''Serija: Mućke (12+) (R)