Петком

ПРИЧА СЕ: О израелско-палестинском сукобу

  • Извор: АТВ
  • 13.10.2023. 22:36

Прича се о другим свјетским жариштима. Прича се о позадини најновијих сукоба. Да ли је ово година нове прерасподјеле снага на глобалном плану?

Све ово су теме о којима је Давор Станковић разговарао са својим гостима у првој емисији нове сезоне емисије "Прича се“ која је на програму сваког петка од 20 часова и 10 минута.

О израелско-палестинском сукобу говорили су проф. др Срђа Трифковић, историчар и публициста са Факултета политичких наука у Бањалуци, проф. др Милош Шолаја са Факултета политичких наука у Бањалуци и Синиша Пепић, из агенције "Стратос Београд". 

Шолаја каже да сукоб перманентан.

"Сукоб је перманентан само је начин на који се отворено показао интензитет сукоба. Ово што се догодило је заиста изненађујуће не само што је изненадило обавјештајне службе него и што се цивили користе као ратно средство“, рекао је Шолаја.

Трифковић је подсјетио и на сукоб који се догодио прије 50 година.

"Тачно 50 година раније је Израел такође био нападнут на најсветији јеврејски дан и такође је израелска обавјештајна служба затајила и те 1973. године“, рекао је Трифковић.

Када је ријеч о интересима Ирана у овом сукобу Пепић каже да се већ деценијама не воде идеолошки, вјерски ратови него они економски.

"Овдје су шиити  и сунити заједно у борби против Изреала“, рекао је Пепић.

Комплетну емисију "Прича се“ погледајте у наставку:

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.