ОД НЕДЈЕЉЕ У 22

ПЕРСОНА: Опростити не значи заборавити!

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2024. 15:00

Серија 'Персона' на величанствен начин спаја истинску трагедију и апсурд живота, на тест постојања ставља моралне вриједности и испитује моћ заборава и опроста - због свега овога је у кратком временском року постала хит у цијелом свијету, а од недјеље у 22 часа можете је пратити и у нашем програму.

Серија 'Персона' је турска криминалистичка драма из 2018. године у режији Онура Сајлака, која на специфичан начин сучељава питање живота, заборава и гријеха, те дубоко отвара тему положаја жене у друштву и засигурно увлачи вас у клопку креативне и несвакидашње приче из епизоде у епизоду.

Прича прати пензионисаног судију и удовца Агу, којем је дијагностификована Алцхајмерова болест. Свјестан да ће ускоро заборавити све, да од његове личности и вриједности неће остати ништа, доноси кобну одлуку – убиће све злочинце над женама који су се вјешто извукли испод руке закона. Он полази у осветнички поход, а задатак да открије ко редом увија најпрљавије душе и умове Истамбула припашће инспекторки Неври, која је већ годинама тамничар сопствених животних бура, насиља и доказивања. Да ли ће Ага и Нерва бити противници или ће удружити своје снаге? Колико ће страшна бити мрежа тајни, смрти, свједока и заборава?

'Персона' је проглашена за једну од најбољих серија икада у турској кинематографији, а оцјене критике резултирале су многобројним наградама, са посебном похвалом глумца Халука Билгинера, који је за улогу Аге освојио престижну 'Еми' награду за најбољег глумца. Позитивне критике пратиле су и глумицу Шансу Дере, која је улогом Нерве само изнова потврдила о каквом је таленту ријеч, а ову глумицу знамо из популарних серија 'Сила', 'Езел' и 'Сулејман Величанствени'.

Ова серија ће вас водити кроз прецизно скројену причу, и узбудљива превирања, надасве искрено и аутентично, и једноставно ће вас држати на жеравици кроз свих 12 епизода, јер је ова занимљива прича толико снажно уткана у посебну естетику и атмосферу, која ће вас потпуно очарарти.

Не пропустите – серија 'Персона' од недјеље, 8. септембра у 22 часа.

Пратите нас и путем Вибера