OD NЕDJЕLjЕ U 22

PЕRSONA: Oprostiti ne znači zaboraviti!

  • Izvor: ATV
  • 06.09.2024. 15:00

Serija 'Persona' na veličanstven način spaja istinsku tragediju i apsurd života, na test postojanja stavlja moralne vrijednosti i ispituje moć zaborava i oprosta - zbog svega ovoga je u kratkom vremenskom roku postala hit u cijelom svijetu, a od nedjelje u 22 časa možete je pratiti i u našem programu.

Serija 'Persona' je turska kriminalistička drama iz 2018. godine u režiji Onura Sajlaka, koja na specifičan način sučeljava pitanje života, zaborava i grijeha, te duboko otvara temu položaja žene u društvu i zasigurno uvlači vas u klopku kreativne i nesvakidašnje priče iz epizode u epizodu.

Priča prati penzionisanog sudiju i udovca Agu, kojem je dijagnostifikovana Alchajmerova bolest. Svjestan da će uskoro zaboraviti sve, da od njegove ličnosti i vrijednosti neće ostati ništa, donosi kobnu odluku – ubiće sve zločince nad ženama koji su se vješto izvukli ispod ruke zakona. On polazi u osvetnički pohod, a zadatak da otkrije ko redom uvija najprljavije duše i umove Istambula pripašće inspektorki Nevri, koja je već godinama tamničar sopstvenih životnih bura, nasilja i dokazivanja. Da li će Aga i Nerva biti protivnici ili će udružiti svoje snage? Koliko će strašna biti mreža tajni, smrti, svjedoka i zaborava?

'Persona' je proglašena za jednu od najboljih serija ikada u turskoj kinematografiji, a ocjene kritike rezultirale su mnogobrojnim nagradama, sa posebnom pohvalom glumca Haluka Bilginera, koji je za ulogu Age osvojio prestižnu 'Еmi' nagradu za najboljeg glumca. Pozitivne kritike pratile su i glumicu Šansu Dere, koja je ulogom Nerve samo iznova potvrdila o kakvom je talentu riječ, a ovu glumicu znamo iz popularnih serija 'Sila', 'Еzel' i 'Sulejman Veličanstveni'.

Ova serija će vas voditi kroz precizno skrojenu priču, i uzbudljiva previranja, nadasve iskreno i autentično, i jednostavno će vas držati na žeravici kroz svih 12 epizoda, jer je ova zanimljiva priča toliko snažno utkana u posebnu estetiku i atmosferu, koja će vas potpuno očararti.

Ne propustite – serija 'Persona' od nedjelje, 8. septembra u 22 časa.

Pratite nas i putem Vibera