СУБОТА У 22:45

ПАЗОЛИНИ: Како је завршио чувени Пазолини?

  • Извор: АТВ
  • 09.08.2024. 10:28

'Пазолини' је биографски филм из 2018. године у режији Абела Фераре, а према сценарију Мауриција Браучија о последњим данима италијанског филмског редитеља Пјера Паола Пазолинија.

Пјер Паоло Пазолини има педесет три године и живи у немирном Риму. Управо је завршио снимање свог најновијег филма 'Сало' односно '120 дана Содоме', филма који је шокирао и критичаре и публику. Пазолинију се све више противе народ, критичари и политичари, како због његове хомосексуалности, тако и због тога што га сматрају импулсивним и скандалозним у приказивању своје стварности. Почиње да ради на новом филму, улази у нови однос са младићем из предрађа, а његова мајка и рођак га преклињу да се окане новог пројекта, јер ће додатно острвити друштво против себе. Тврдоглав и незаустављив Пазолини ће корачати ка својој смрти.

Филм је добио засита импресивне критике, како редитељ Ферара, а тако и Вилијем Дефо, који игра Пасолинија, пре свега истичући њихов неконвенционалан приступ биографији и дочаравању веома сложеног карактера и живота италијанског умјетника. Филм је изабран за такмичарску трку за Златног лава на 71. Међународном филмском фестивалу у Венецији, а премијерно је приказан на Међународном филмском фестивалу у Торонту.

Не пропустите занимљиву причу о посљедњим данима чувеног италијанског редитеља Пасолинија у суботу у 22 часа и 45 минута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.