SUBOTA U 22:45

PAZOLINI: Kako je završio čuveni Pazolini?

  • Izvor: ATV
  • 09.08.2024. 10:28

'Pazolini' je biografski film iz 2018. godine u režiji Abela Ferare, a prema scenariju Mauricija Braučija o poslednjim danima italijanskog filmskog reditelja Pjera Paola Pazolinija.

Pjer Paolo Pazolini ima pedeset tri godine i živi u nemirnom Rimu. Upravo je završio snimanje svog najnovijeg filma 'Salo' odnosno '120 dana Sodome', filma koji je šokirao i kritičare i publiku. Pazoliniju se sve više protive narod, kritičari i političari, kako zbog njegove homoseksualnosti, tako i zbog toga što ga smatraju impulsivnim i skandaloznim u prikazivanju svoje stvarnosti. Počinje da radi na novom filmu, ulazi u novi odnos sa mladićem iz predrađa, a njegova majka i rođak ga preklinju da se okane novog projekta, jer će dodatno ostrviti društvo protiv sebe. Tvrdoglav i nezaustavljiv Pazolini će koračati ka svojoj smrti.

Film je dobio zasita impresivne kritike, kako reditelj Ferara, a tako i Vilijem Defo, koji igra Pasolinija, pre svega ističući njihov nekonvencionalan pristup biografiji i dočaravanju veoma složenog karaktera i života italijanskog umjetnika. Film je izabran za takmičarsku trku za Zlatnog lava na 71. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, a premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Ne propustite zanimljivu priču o posljednjim danima čuvenog italijanskog reditelja Pasolinija u subotu u 22 časa i 45 minuta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:55 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:25 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 22:55 Serija: Red rok (16+)

    ''Serija: Red rok (16+)