НЕДЈЕЉА У 17:50

Магична путовања кроз музеје Српске од недјеље поново на АТВ-у!

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2024. 12:25

Након три године паузе, ауторски пројекат Ене Митровски у нашој продукцији, 'Тајне музеја', се враћа и свака недјеља биће дружење које ће вас увести у чаролију музеја, и све оно што крију иза затворених врата.

Ена Митровска, и сама културни и музејски радник, те писац, у умјетности свакодневно проналази инспирацију и баш зато што без ње може и неће, опет је одлучила да опет окупи екипу и поведе вас у магични свијет музеја и исприча приче о великим умјетничким дјелима, незаборавним изложбама и поставкама у музејима широм Републике Срспке.

У разговору са кустосима и музејским радницима причаће о умјетничким богатствима музеја, а откривање једиствених прича које крију артефакте, збирке, легати и предмети биће доживљај, као да сте тамо, у полуосвијетљеним, тајанственим, ходницима и просторијама музеја. Музеји, на први поглед, изгледају хладно и готово недодирљиво, но ауторска игра Ене Митровски и комплетне продукцијске екипе, на челу са редитељком Ањом Кавић, откриће вам невјероватан живот и историју коју у себи носе.

Поред тога обилазиће и најзначајнија археолошка налазишта и причати о снази историје уткане у њима, те свим корацима у заштити важних предмета из далеких времена. И њихових неисцрпних прича.

Оно чега неће недостајати је магије умјетности и љепота њених тајни, које с правом морамо пажљиво откривати и зато не пропустите премијерно издање у којем вас водимо кроз музеје, збирке и легате, те археолошка налазишта и умјетност насталу на простору Градишке, већ у недјељу у 17 часова и 50 минута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм