NЕDJЕLjA U 17:50

Magična putovanja kroz muzeje Srpske od nedjelje ponovo na ATV-u!

  • Izvor: ATV
  • 11.10.2024. 12:25

Nakon tri godine pauze, autorski projekat Еne Mitrovski u našoj produkciji, 'Tajne muzeja', se vraća i svaka nedjelja biće druženje koje će vas uvesti u čaroliju muzeja, i sve ono što kriju iza zatvorenih vrata.

Еna Mitrovska, i sama kulturni i muzejski radnik, te pisac, u umjetnosti svakodnevno pronalazi inspiraciju i baš zato što bez nje može i neće, opet je odlučila da opet okupi ekipu i povede vas u magični svijet muzeja i ispriča priče o velikim umjetničkim djelima, nezaboravnim izložbama i postavkama u muzejima širom Republike Srspke.

U razgovoru sa kustosima i muzejskim radnicima pričaće o umjetničkim bogatstvima muzeja, a otkrivanje jedistvenih priča koje kriju artefakte, zbirke, legati i predmeti biće doživljaj, kao da ste tamo, u poluosvijetljenim, tajanstvenim, hodnicima i prostorijama muzeja. Muzeji, na prvi pogled, izgledaju hladno i gotovo nedodirljivo, no autorska igra Еne Mitrovski i kompletne produkcijske ekipe, na čelu sa rediteljkom Anjom Kavić, otkriće vam nevjerovatan život i istoriju koju u sebi nose.

Pored toga obilaziće i najznačajnija arheološka nalazišta i pričati o snazi istorije utkane u njima, te svim koracima u zaštiti važnih predmeta iz dalekih vremena. I njihovih neiscrpnih priča.

Ono čega neće nedostajati je magije umjetnosti i ljepota njenih tajni, koje s pravom moramo pažljivo otkrivati i zato ne propustite premijerno izdanje u kojem vas vodimo kroz muzeje, zbirke i legate, te arheološka nalazišta i umjetnost nastalu na prostoru Gradiške, već u nedjelju u 17 časova i 50 minuta.

Pratite nas i putem Vibera