НЕДЈЕЉА У 20:30

ГОСТИ ИЗ ГАЛАКСИЈЕ: Сусрет друге врсте

  • Извор: АТВ
  • 28.01.2024. 12:13

'Гости из галаксије' је хрватско-чешки филм из '81. године у режији Душана Вукотића.

Прича прати Роберта, који пише роман о ванземаљцима, Андри и двоје дјеце Таргу и Улу, који стижу на Земљу са својим љубимцем, чудовиштем Муму, са напредне планете из далеке галаксије Аркана. Међутим, он ће убрзо да схвати да своје мисли може да материјализује - на Земљу стиже група ванземаљаца, баш као из његовог текста. Андри одмах почиње да показује наклоност према Роберту, што се не свиђа његовој дјевојци Биби.

Ово је један је од ријетких научно-фантастичних филмова у југословенској кинематографији. Филм је сниман у Дубровнику. Специјалне ефекте потписује Јан Сванкмајер, док је костиме израдила Јасна Новак. Филм је освојио неколико награда: на фестивалу фантастике 'Фантаспорто' у Порту, Међународну награду за фантастични сценарио у Трсту, прву специјалну награду жирија 'Имагфиц' у Мадриду, награде за најбољу маску, као и награду публике у Чадизу.

'Гости из галаксије', недјеља у 20 часова и 30 минута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Чаролија Републике Српске

    ''Чаролија Републике Српске

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.