NЕDJЕLjA U 20:30

GOSTI IZ GALAKSIJЕ: Susret druge vrste

  • Izvor: ATV
  • 28.01.2024. 12:13

'Gosti iz galaksije' je hrvatsko-češki film iz '81. godine u režiji Dušana Vukotića.

Priča prati Roberta, koji piše roman o vanzemaljcima, Andri i dvoje djece Targu i Ulu, koji stižu na Zemlju sa svojim ljubimcem, čudovištem Mumu, sa napredne planete iz daleke galaksije Arkana. Međutim, on će ubrzo da shvati da svoje misli može da materijalizuje - na Zemlju stiže grupa vanzemaljaca, baš kao iz njegovog teksta. Andri odmah počinje da pokazuje naklonost prema Robertu, što se ne sviđa njegovoj djevojci Bibi.

Ovo je jedan je od rijetkih naučno-fantastičnih filmova u jugoslovenskoj kinematografiji. Film je sniman u Dubrovniku. Specijalne efekte potpisuje Jan Svankmajer, dok je kostime izradila Jasna Novak. Film je osvojio nekoliko nagrada: na festivalu fantastike 'Fantasporto' u Portu, Međunarodnu nagradu za fantastični scenario u Trstu, prvu specijalnu nagradu žirija 'Imagfic' u Madridu, nagrade za najbolju masku, kao i nagradu publike u Čadizu.

'Gosti iz galaksije', nedjelja u 20 časova i 30 minuta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Čarolija Republike Srpske

    ''Čarolija Republike Srpske

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.