НЕДЈЕЉА У 18:20

Документарни серијал 'Манастири': Медна - манастир чуда

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2024. 19:00

Прави поклон љубитељима духовности, умјетности и историје, биће документарни серијал 'Манастири', који ће вас упознати са духовним и материјалним богатствима манастира у Републици Српској, а премијерно вас очекује већ од недјеље у 18 часова и 20 минута.

У првом издању документарног серила 'Манастири' кроз топао разговор и предивне слике откривамо вам манастир Медна, у епархији бихаћко-петровачкој код Мркоњић Града, манастир чуда и рајског мира. Игуманија манастира посвећеног Преподобномученицима медљанским, монасима Серафину, Мардарију и Авакуму, мати Стефанија причала нам је о открићу моштију мученика, које је покренула Петра Топић, тада дјевојчица из села у близини манастира, којој су се као седмогодишњакињи пројавили мученици. Од 2006. године свим вјерницима и поклоницима њихове мошти у манастиру Медна незаобилазна су духовна и ходочасничка станица.

Мати Стефанија откриће нам и како је постала игуманија овог чудесног манастира, те како на том посебном мјесту изгледа свакодневица и служење хришћанској мисли, ријечи и дјелима.

Документарни серијал 'Манастири', у недјељу, 8. септембра, у 18 часова и 20 минута.

Пратите нас и путем Вибера