NЕDJЕLjA U 18:20

Dokumentarni serijal 'Manastiri': Medna - manastir čuda

  • Izvor: ATV
  • 06.09.2024. 19:00

Pravi poklon ljubiteljima duhovnosti, umjetnosti i istorije, biće dokumentarni serijal 'Manastiri', koji će vas upoznati sa duhovnim i materijalnim bogatstvima manastira u Republici Srpskoj, a premijerno vas očekuje već od nedjelje u 18 časova i 20 minuta.

U prvom izdanju dokumentarnog serila 'Manastiri' kroz topao razgovor i predivne slike otkrivamo vam manastir Medna, u eparhiji bihaćko-petrovačkoj kod Mrkonjić Grada, manastir čuda i rajskog mira. Igumanija manastira posvećenog Prepodobnomučenicima medljanskim, monasima Serafinu, Mardariju i Avakumu, mati Stefanija pričala nam je o otkriću moštiju mučenika, koje je pokrenula Petra Topić, tada djevojčica iz sela u blizini manastira, kojoj su se kao sedmogodišnjakinji projavili mučenici. Od 2006. godine svim vjernicima i poklonicima njihove mošti u manastiru Medna nezaobilazna su duhovna i hodočasnička stanica.

Mati Stefanija otkriće nam i kako je postala igumanija ovog čudesnog manastira, te kako na tom posebnom mjestu izgleda svakodnevica i služenje hrišćanskoj misli, riječi i djelima.

Dokumentarni serijal 'Manastiri', u nedjelju, 8. septembra, u 18 časova i 20 minuta.

Pratite nas i putem Vibera