Solidna zarada

Zorica otkrila koliko zarađuje u Americi na dva posla i iznenadila sve

  • Извор: Агенције
  • 01.08.2023. 14:48

Sezonski posao, dodatna zarada, novo iskustvo, sve to natjera ljude da krenu preko granice, putem ka nekoj drugoj državi, a to je bio slučaj i sa jednom mladom djevojkom sa Balkana.

Zorica je otišla u Ameriku kako bi zaradila nešto novca, a kako je aktivna na društvenim mrežama, podijelila je i kako izgleda njen radni dan kao i koliko uspije da zaradi.

"Budim se u šest ujutru i idem biciklom nekih 20 minuta do posla. Tamo odmah napravim kafu. U restoranu radim kao server, ali radimo i deserte. Imamo doručak i ručak obezbijeđen, to uglavnom budu sendviči i šta ostane od doručka", priča ona.

Kako kaže, nakon jednog posla, odlazi na drugi.

"Moram da vozim 35 minuta bicikl do drugog posla. Drugim poslom sam jako zadovoljna, radim u kuhinji. Radim deserte i salate, to sve mora lijepo da izgleda jer je to bolji restoran. Uvijek mogu da napravim kafu, imam osiguran obrok tamo", ispričala je Zorica.


Veganska influenserka navodno umrla od gladi?

Veganska influenserka navodno umrla od gladi?

"Na prvom poslu kao server radim oko 20 sati, bakšiš je dosta loš i generalno nisam zadovoljna poslodavcem. Takođe, ova sezona je dosta podbacila ali ja sam zahvalna što uopšte radim jer znam mnogo ljudi koji uopšte ne mogu da nađu drugi posao. Na drugom poslu radim u kuhinji i tu sam odradila 56 sati ove nedjelje. Jako sam zadovoljna ovim poslodavcem", rekla je i dodala:

"Na prvom poslu sam za 20 sati dobila 350 dolara, a na drugom poslu za 56 sati dobila sam 1.100 dolara. To je 1.450 dolara za nedjelju dana", objasnila je detaljno Zorica.

Neki od prvih komentara koji su uslijedili nakon njene objave jeste da je zarada mala.

"Znači rob si", napisao je jedan korisnik TikToka te pokrenuo niz drugih komentara.

"Ona radi 14 sati na dan i biti toliko loše plaćen je katastrofa", "Jarane jesi li ti skontao da je to za nedjelju dana? To je više od 5.600 dolara mjesečno, keš u ruku", "To je užasna plata za američke standarde", redom su se nizali komentari.


Stanija se slikala s dečkom, ali je njeno međunožje u prvom planu

Stanija se slikala s dečkom, ali je njeno međunožje u prvom planu

Upitali su je i da li to znači da četiri puta zaradi po 1.450 dolara, tačnije oko 5.000 mjesečno, na šta je ona odgovorila potvrdno i navela da je ta cifra sa već oduzetim porezom.

"Ništa ne trošiš kad radiš 12 sati dnevno", "6.000$ mjesečno pa i nije loše za takve poslove", "Fina je to lova ali kad se spava, a za slobodno vrijeme neću ni da pitam", samo su neki od komentara.

"Pa srećo ja kao komercijalista u Srbiji zaradim 1.300 evra mjesečno sa slobodnom subotom/nedjeljom, nema kredita, dozvoljenih minusa, svoja kuća, svojih 3 ha zemlje + ženina plata", uporedio je situacije jedan muškarac iz Srbije.

@zorica.barth Što mislite isplati li se? #workandtravel #amerika #posao #fyp #foryou #hrvatska #balkan #j1 #usa ♬ Barbie World (with Aqua) [From Barbie The Album] [Extended] - Nicki Minaj & Ice Spice & Aqua

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)