Чувени слаткиш

Зашто Плазма кекса нема на рафама?

  • Извор: Агенције
  • 31.08.2024. 13:01

Пожар који је крајем јуна захватио "Бамби" у Пожаревцу изазвао је смањење производње, а сада чувене плазме мањка и у продавницама.

Директор ове компаније Драган Стајковић каже да траже рјешења да се што прије врате у пуни капацитет .

Због штете узроковане пожаром који је крајем јуна ове године захватио фабрику "Бамби" у Пожаревцу, динамика производње морала је бити прилагођена расположивим капацитетима, због чега Плазма и други брендови неће бити континуирано присутни на рафовима радњи као што је досад био случај, саопштено је из ове фабрике, пише Београдуживо.рс.

Додаје се да је производња поново покренута, али смањеним капацитетима. Радови на санацији и обнови производних линија које су оштећене увелико су у току, а из компаније је најављено и инвестирање у изградњу и проширење капацитета фабрике.

Нема прецизних информација о томе када ће се редовна производња Бамби производа вратити и колико дуго Плазме неће бити у рафовима продавница.

Сва радна места су сигурна, поручују из компаније. Са друге стране, запослени су уједињени да помогну у опоравку, па им није тешко да привремено раде и у производним погонима у Параћину, пише РТС.

"Ја сам на позицији пекача", каже Јадранка Гајић, запослена. „Кад буде дошао ред на мене, наравно да ћу да идем. Морамо да будемо солидарни у овим тешким временима“.

Проблеми у производњи, сада су видљиви и у продавницама.

Богдан Радошевић, продавац истиче: "Имамо плазму у мањим паковањима, али имамо несташицу највећег паковања плазме већ недељу дана. Пре су највише куповали велику, а сада питају да ли има велика, па кад виде углавном не узму ниједну."

У Пожаревцу тренутно ради само мањи дио производног погона који није био захваћен пожаром. Производња ће поново достићи пуни капацитет, када буде завршена санација и обнова производних линија које су у току.

"Ми ћемо наставити да инвестирамо, инвестираћемо још више у изградњу, реконструкцију, али и у развојне и производне капацитете, док ће Бамби тим посвећено радити на изналажењу најоптималнијих решења, како би се што пре вратили пословању у пуном обиму", истиче Драган Стајковић, генерални директор компаније „Бамби“, преноси Време.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

    По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.