Čuveni slatkiš

Zašto Plazma keksa nema na rafama?

  • Izvor: Agencije
  • 31.08.2024. 13:01

Požar koji je krajem juna zahvatio "Bambi" u Požarevcu izazvao je smanjenje proizvodnje, a sada čuvene plazme manjka i u prodavnicama.

Direktor ove kompanije Dragan Stajković kaže da traže rješenja da se što prije vrate u puni kapacitet .

Zbog štete uzrokovane požarom koji je krajem juna ove godine zahvatio fabriku "Bambi" u Požarevcu, dinamika proizvodnje morala je biti prilagođena raspoloživim kapacitetima, zbog čega Plazma i drugi brendovi neće biti kontinuirano prisutni na rafovima radnji kao što je dosad bio slučaj, saopšteno je iz ove fabrike, piše Beograduživo.rs.

Dodaje se da je proizvodnja ponovo pokrenuta, ali smanjenim kapacitetima. Radovi na sanaciji i obnovi proizvodnih linija koje su oštećene uveliko su u toku, a iz kompanije je najavljeno i investiranje u izgradnju i proširenje kapaciteta fabrike.

Nema preciznih informacija o tome kada će se redovna proizvodnja Bambi proizvoda vratiti i koliko dugo Plazme neće biti u rafovima prodavnica.

Sva radna mesta su sigurna, poručuju iz kompanije. Sa druge strane, zaposleni su ujedinjeni da pomognu u oporavku, pa im nije teško da privremeno rade i u proizvodnim pogonima u Paraćinu, piše RTS.

"Ja sam na poziciji pekača", kaže Jadranka Gajić, zaposlena. „Kad bude došao red na mene, naravno da ću da idem. Moramo da budemo solidarni u ovim teškim vremenima“.

Problemi u proizvodnji, sada su vidljivi i u prodavnicama.

Bogdan Radošević, prodavac ističe: "Imamo plazmu u manjim pakovanjima, ali imamo nestašicu najvećeg pakovanja plazme već nedelju dana. Pre su najviše kupovali veliku, a sada pitaju da li ima velika, pa kad vide uglavnom ne uzmu nijednu."

U Požarevcu trenutno radi samo manji dio proizvodnog pogona koji nije bio zahvaćen požarom. Proizvodnja će ponovo dostići puni kapacitet, kada bude završena sanacija i obnova proizvodnih linija koje su u toku.

"Mi ćemo nastaviti da investiramo, investiraćemo još više u izgradnju, rekonstrukciju, ali i u razvojne i proizvodne kapacitete, dok će Bambi tim posvećeno raditi na iznalaženju najoptimalnijih rešenja, kako bi se što pre vratili poslovanju u punom obimu", ističe Dragan Stajković, generalni direktor kompanije „Bambi“, prenosi Vreme.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

  • 17:50 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.