Саопштење

"Воде Српске": На подручју Модриче уложено 3,4 КМ у заштиту од поплава

  • Извор: АТВ
  • 06.11.2023. 16:08

Јавна установа "Воде Српске" саопштила је да је на подручју Модриче до сада уложено 3.458.838 КМ са ПДВ-ом у заштиту од поплава, те да ће бити настављена реализација ових мјера.

У саопштењу је наведено да је у току реализација уговора о санацији ријеке Босне у насељу Добор вриједног 8.335.675 КМ без ПДВ-а, након чега ће бити знатно смањен ризик од поплава у овом модричком насељу.

Из "Вода Српске" наводе да је ријеч о мјерама које се реализују посредством Фонда солидарности Републике Српске: привремена санација отвора у насипу дужине 850 метара који штити насеље Добор од великих вода ријеке Босне, вриједности 417.244 КМ са ПДВ-ом, те израда главног пројекта насипа за заштиту насеља Добор од великих вода ријеке Босне и дио регулације корита Босне вриједности 115.830 са ПДВ-ом.

Посредством Фонда солидарности Републике Српске реализовани су и: санација малог насипа у насељу Добор на оштећеним мјестима вриједна 58.815 КМ са ПДВ-ом, додатна санација малог насипа у насељу Добор на оштећеним мјестима у вриједности од 6.795 КМ са ПДВ-ом, изградња пумпне станице и 800 метара кишне канализационе мреже на подручју насеља Српска Варош вриједна 245.075 КМ са ПДВ-ом, те поправка и повећање висине круне малог насипа у насељу Добор, као и чишћење западног латералног канала, вриједности 396.223 КМ са ПДВ-ом.

У саопштењу се наводи да пројекат "Хитна помоћ и заштита од поплава у Републици Српској", који се финансира из кредита Европске инвестиционе банке, обухвата санацију канала Добриња, те остале инвестиције - заштиту од поплава проширењем канала Добриња, изградњу ободног канала у Модричи, поправку насипа на западном ободном каналу, те санацију клизишта у општини Модрича, укупне вриједности 2.218.853 КМ са ПДВ-ом.

Из "Вода Српске" наводе да се најзначајније мјере које су до сада реализоване на подручју Модриче односе на санацију насипа и канала с циљем заштите насеља од поплава.

"Између осталог, реализовано је више мјера санације насипа који штите насеље Добор од великих вода ријеке Босне. Реализоване су и мјере изградње ободног канала у Модричи, санације канала Добриња, поправке на насипима канала, изградње пумпне станице и канализационе мреже у насељу Српска Варош и још неке", додаје се у саопштењу. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)