Premijer Srpske

Višković: Spremni smo da finansiramo auto-put na teritoriji Brčkog

  • Извор: СРНА
  • 23.02.2023. 15:46

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas u Banjaluci da će izgradnjom auto-puta Bijeljina-Brčko biti zaokružen strateški cilj Srpske - povezivanje Banjaluke i Beograda auto-putem kroz teriroriju Srpske.

"Još čekamo procedure EBRD-a u vezi sa dionicom od Doboja do Vukosavlja. Očekujemo da se i to vrlo brzo izdefiniše i onda će kompletna trasa od Doboja do Rače biti ugovorena. Republika Srpska u narednih par godina biće u poziciji da ima svoj auto-put i što bržu povezanost Banjaluke i Beograda teritorijom Republike Srpske", rekao je Višković novinarima nakon nakon što je potpisan ugovor o izgradnji 17 kilometara dionice auto-puta, ukupne vrijednosti 346.955.000 KM.

On je dodao da Republici Srpskoj ostaje da pregovara sa Brčko distriktom u vezi sa izgradnjom trase auto-puta kroz distrikt.

"Spremni smo da finansiramo i gradimo auto-put na teritoriji Brčko distrikta, a ako oni nisu za tu varijantu onda ćemo koristiti obilaznicu oko Brčkog za povezivanje naše dvije kontakt tačke koje dolaze od Vukosavlja i Bijeljine", istakao je Višković.

Kada je riječ o dosadašnjim pregovorima i trasi, on je rekao da Srpska želi da to bude upravo obilaznica koja je predviđena i za proširenje u auto-put, ali da Federacija BiH više "vuče" trasu ka liniji razgraničenja.

Višković vjeruje da će Srpska sa konzorcijem kineskih kompanija, koje će graditi auto-put od Bijeljine do Brčkog, sarađivati i na nekim drugim projektima, jer je riječ o partneru koji prenosi sjedište iz Poljske u Banjaluku zato što Republiku Srtpsku smatraju poželjnom destinacijom za investicije.

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.