Предсједник Владе

Вишковић са представницима Уније послодаваца о минималној плати

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2023. 12:56

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са представницима Уније послодаваца Републике Српске, Сашом Тривићем, Јанком Петровићем, Дејаном Мијићем и Зораном Шкребићем, поводом утврђивања износа минималне плате у Републици Српској.

Вишковић је истакао је да је Влада отворена за даље разговоре о износу најниже плате, те да је неопходно доћи до рјешења које би избалансирало интересе радника с једне, и послодаваца, с друге стране.

Како су навели из Владе, Вишковић је још једном указао да договор о износу минималне плате превасходно треба да буде резултат разговора социјалних партнера у оквиру Економско-социјалног савјета Републике Српске, те апеловао на обје стране да унутар Савјета покушају постићи договор, без међусуобних искључивости по овом питању.

Вишковић је подсјетио да је Влада Српске предузела низ конкретних корака како би дошло до повећања плата запослених, између осталих и усвајањем стимулативног Закона о подстицајима у привреди.

"Влада Српске остаје привржена системским мјерама која ће довести до даљег економског раста и стандарда грађана Српске“, рекао је Вишковић током састанка. 

Данашњем састанку присуствовали су и министарка финансија Зора Видовић и министар привреде и предузетништва Војин Митровић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)