Predsjednik Vlade

Višković sa predstavnicima Unije poslodavaca o minimalnoj plati

  • Izvor: ATV
  • 15.11.2023. 12:56

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa predstavnicima Unije poslodavaca Republike Srpske, Sašom Trivićem, Jankom Petrovićem, Dejanom Mijićem i Zoranom Škrebićem, povodom utvrđivanja iznosa minimalne plate u Republici Srpskoj.

Višković je istakao je da je Vlada otvorena za dalje razgovore o iznosu najniže plate, te da je neophodno doći do rješenja koje bi izbalansiralo interese radnika s jedne, i poslodavaca, s druge strane.

Kako su naveli iz Vlade, Višković je još jednom ukazao da dogovor o iznosu minimalne plate prevashodno treba da bude rezultat razgovora socijalnih partnera u okviru Еkonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske, te apelovao na obje strane da unutar Savjeta pokušaju postići dogovor, bez međusuobnih isključivosti po ovom pitanju.

Višković je podsjetio da je Vlada Srpske preduzela niz konkretnih koraka kako bi došlo do povećanja plata zaposlenih, između ostalih i usvajanjem stimulativnog Zakona o podsticajima u privredi.

"Vlada Srpske ostaje privržena sistemskim mjerama koja će dovesti do daljeg ekonomskog rasta i standarda građana Srpske“, rekao je Višković tokom sastanka. 

Današnjem sastanku prisustvovali su i ministarka finansija Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program