"Аутопутеви Републике Српске"

Велики интерес грађана за апликацију за електронску наплату ТАГ-а

  • Извор: СРНА
  • 25.07.2024. 14:06

Јавно предузеће "Аутопутеви Републике Српске" саопштило је да је мобилна апликација, којом се електронски може допунити ТАГ уређај, изазвала велики интерес јавности и представља значајан корак у правцу унапређења услуга.

Из "Аутопутева" су појаснили да корисници који имају ТАГ уређај или планирају да га купе, прво треба да оду до једне од пет наплатних станица - Јакуповци, Чатрња, Прњавор, Кладари и Костајница, на којој ће затражити реконфигурацију постојећег ТАГ уређаја и промјену уговора са претплатничким рачуном.

Тиме престаје потреба за будућим одласцима до наплатних станица, јер ће убудуће корисници своје рачуне допуњавати искључиво онлајн.

"Затим је потребно преузети мобилну апликацију `Аутопутеви РС ЕНП` на `гугл плеј` (Google play) и `ап стор` (App Сторе). На новом уговору добиће ку-ар (QR) код, који треба да скенирају, користећи преузету апликацију и унесу имејл адресу на коју ће им стићи верификациони линк", објаснили су из "Аутопутева".

Вишковић: Ново оглашавање Амбасаде САД - потврда да константно медијски спинују

Вишковић: Ново оглашавање Амбасаде САД - потврда да константно медијски спинују

По добијању верификационог имејла и клика на добијени линк са адресе enp.noreply@autoputevirs.com, корисници могу да креирају лозинку за своју апликацију.

Тиме је процес верификације успјешно обављен, а наредни корак при уласку у апликацију је креирање ПИН кода који ће користити приликом сваког приступа апликацији.

Послије ових корака, кориснички рачун је спреман за допуну путем интернета.

Корисник треба да одабере опцију "допуните", гдје уноси жељени новчани износ, као и податке са платне картице.

Додик: Шобот је најбоља понуда Бањалуци, коалиција ће стати иза њега

Додик: Шобот је најбоља понуда Бањалуци, коалиција ће стати иза њега

Кад је ријеч о новим корисницима, који до сада нису користили услугу електронске наплате путарине, њихов први корак такође је долазак на једну од пет поменутих наплатних станица, гдје ће, уз уређај, добити уговор и неопходни ку-ар /QR/ код.

Стручни тим "Аутопутева Републике Српске" израдио је и пустио у употребу мобилну апликацију "Аутопутеви РС ЕНП", уз подршку представника Института "Михајло Пупин" из Београда.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.