"Autoputevi Republike Srpske"

Veliki interes građana za aplikaciju za elektronsku naplatu TAG-a

  • Izvor: SRNA
  • 25.07.2024. 14:06

Javno preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" saopštilo je da je mobilna aplikacija, kojom se elektronski može dopuniti TAG uređaj, izazvala veliki interes javnosti i predstavlja značajan korak u pravcu unapređenja usluga.

Iz "Autoputeva" su pojasnili da korisnici koji imaju TAG uređaj ili planiraju da ga kupe, prvo treba da odu do jedne od pet naplatnih stanica - Jakupovci, Čatrnja, Prnjavor, Kladari i Kostajnica, na kojoj će zatražiti rekonfiguraciju postojećeg TAG uređaja i promjenu ugovora sa pretplatničkim računom.

Time prestaje potreba za budućim odlascima do naplatnih stanica, jer će ubuduće korisnici svoje račune dopunjavati isključivo onlajn.

"Zatim je potrebno preuzeti mobilnu aplikaciju `Autoputevi RS ЕNP` na `gugl plej` (Google play) i `ap stor` (App Store). Na novom ugovoru dobiće ku-ar (QR) kod, koji treba da skeniraju, koristeći preuzetu aplikaciju i unesu imejl adresu na koju će im stići verifikacioni link", objasnili su iz "Autoputeva".

Višković: Novo oglašavanje Ambasade SAD - potvrda da konstantno medijski spinuju

Višković: Novo oglašavanje Ambasade SAD - potvrda da konstantno medijski spinuju

Po dobijanju verifikacionog imejla i klika na dobijeni link sa adrese enp.noreply@autoputevirs.com, korisnici mogu da kreiraju lozinku za svoju aplikaciju.

Time je proces verifikacije uspješno obavljen, a naredni korak pri ulasku u aplikaciju je kreiranje PIN koda koji će koristiti prilikom svakog pristupa aplikaciji.

Poslije ovih koraka, korisnički račun je spreman za dopunu putem interneta.

Korisnik treba da odabere opciju "dopunite", gdje unosi željeni novčani iznos, kao i podatke sa platne kartice.

Dodik: Šobot je najbolja ponuda Banjaluci, koalicija će stati iza njega

Dodik: Šobot je najbolja ponuda Banjaluci, koalicija će stati iza njega

Kad je riječ o novim korisnicima, koji do sada nisu koristili uslugu elektronske naplate putarine, njihov prvi korak takođe je dolazak na jednu od pet pomenutih naplatnih stanica, gdje će, uz uređaj, dobiti ugovor i neophodni ku-ar /QR/ kod.

Stručni tim "Autoputeva Republike Srpske" izradio je i pustio u upotrebu mobilnu aplikaciju "Autoputevi RS ЕNP", uz podršku predstavnika Instituta "Mihajlo Pupin" iz Beograda.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.