Истиче уговор

Упозорење европског комесара: Чланицама ЕУ предстоји шок!

  • 19.12.2023. 22:39

Европски комесар за енергетику Кадри Симсон упозорила је данас да за тачно годину дана истиче уговор о транзиту руског гаса кроз Украјину, па би земље чланице ЕУ, које и даље користе руски гас, требало да се припреме за промјене на тржишту и смање потрошњу руског гаса.

Она је то изјавила у Бриселу након састанка Савјета министара Европске уније о енергетици, јавља "Укринформ".

Извори за Ројтерс: Трамп би заиста могао да извуче САД из НАТО

Извори за Ројтерс: Трамп би заиста могао да извуче САД из НАТО

"Информисала сам министре и дала им јасну слику о начинима снабдијевања гасом у тренутку када се буде завршио транзит руског гаса кроз Украјину. Морамо бити спремни за ово и обезбиједити земље чланице, које ће бити шокиране таквим развојем догађаја, али има још довољно времена да се припремимо за то", рекла је Симсон.

Хаос у Украјини: Траже мобилизацију још пола милиона људи

Хаос у Украјини: Траже мобилизацију још пола милиона људи

Додала је да ЕУ позитивно завршава текућу годину, другу по реду од почетка сукоба у Украјини, иако се земље ЕУ суочавају са великим изазовима.

Украјински медиј наводи и да су током Савјета ЕУ у децембру министри размотрили стање енергетске безбједности и закључили да је Европа добро припремљена за зиму, односно да су нивои складиштења гаса веома високи за ово доба године, а цијене најниже од почетка сукоба.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм