У Главној канцеларији у Бањалуци

УИО БиХ прикључена на комуникациону мрежу са Бриселом

  • Извор: СРНА
  • 02.09.2024. 14:21

У Главној канцеларији Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ у Бањалуци успостављена је комуникациона веза са CCN/CSI мрежом у Бриселу, саопштено је из УИО.

У саопштењу се прецизира да се УИО БиХ званично прикључила на комуникациону мрежу (CCN/CSI), чиме је успјешно постављена конфигурација комуникационе опреме испоручене од Информационо-комуникационих система Генералног директората Европске комисије за порезе и царинску унију (DG TAKSUD).

У току ове седмице је планирано успостављање резервне комуникационе везе у просторијама Регионалног центра Бањалука, гдје је договорено да се постави други комуникациони уређај са независним интернет линком, чиме би биле завршене све договорене активности са техничке стране по питању комуникационог повезивања на CCN/CSI мрежу.

Из управе подсјећају да CCN/CSI представља инструмент комуникације између DG TAKSUD-а и информационо-комуникационих система царинских и пореских администрација земаља повезаних путем ове мреже, којих тренутно има 37, а које су уједно чланице Конвенције о заједничком провозу у ЕУ.

Успостављањем ове комуникације створени су да у року од годину дана БиХ постане чланица Конвенције о заједничком провозу у ЕУ што ће довести до бољег пословног амбијента у БиХ, од чега ће највећу корист имати пословна заједница у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.