U Glavnoj kancelariji u Banjaluci

UIO BiH priključena na komunikacionu mrežu sa Briselom

  • Izvor: SRNA
  • 02.09.2024. 14:21

U Glavnoj kancelariji Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u Banjaluci uspostavljena je komunikaciona veza sa CCN/CSI mrežom u Briselu, saopšteno je iz UIO.

U saopštenju se precizira da se UIO BiH zvanično priključila na komunikacionu mrežu (CCN/CSI), čime je uspješno postavljena konfiguracija komunikacione opreme isporučene od Informaciono-komunikacionih sistema Generalnog direktorata Еvropske komisije za poreze i carinsku uniju (DG TAKSUD).

U toku ove sedmice je planirano uspostavljanje rezervne komunikacione veze u prostorijama Regionalnog centra Banjaluka, gdje je dogovoreno da se postavi drugi komunikacioni uređaj sa nezavisnim internet linkom, čime bi bile završene sve dogovorene aktivnosti sa tehničke strane po pitanju komunikacionog povezivanja na CCN/CSI mrežu.

Iz uprave podsjećaju da CCN/CSI predstavlja instrument komunikacije između DG TAKSUD-a i informaciono-komunikacionih sistema carinskih i poreskih administracija zemalja povezanih putem ove mreže, kojih trenutno ima 37, a koje su ujedno članice Konvencije o zajedničkom provozu u ЕU.

Uspostavljanjem ove komunikacije stvoreni su da u roku od godinu dana BiH postane članica Konvencije o zajedničkom provozu u ЕU što će dovesti do boljeg poslovnog ambijenta u BiH, od čega će najveću korist imati poslovna zajednica u BiH.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.