Њемачка

Туристичка агенција отказала сва заказана путовања

  • Извор: Агенције
  • 18.06.2024. 10:02

Трећа највећа туристичка агенција у Европи, њемачки ФТИ Туристик ГмбХ отказала је сва путовања с датумом поласка од суботе, 6. јула 2024, објавио је привремени стечајни управник компаније Аксел Бирбах.

“Како бисмо корисницима ФТИ-ја коначно пружили потребну сигурност планирања прије почетка љетних празника и омогућили им да одмах поново резервишу своје путовање код другог пружаоца услуга, сва преостала путовања сада су отказана. Њемачки фонд за путно осигурање (ДРСФ) спреман је да помогне у рјешавању постојећих захтјева за повратом с другим туроператорима. Али, у тако кратком времену није пронађено рјешење за преузимање аранжмана”, саопштили су из компаније.

Отказивањем путовања погођено је 175.000 пакет-аранжмана и одређених појединачних услуга које су клијенти резервисали за поласке од 6. јула преко инсолвентних компанија ФТИ Туристик ГмбХ и БигXтра Туристик ГмбХ као и путем продајне марке 5ворФлуг.

Лијепа Вера отворила конкурс за дечка

Лијепа Вера отворила конкурс за дечка

Отказивањем свих пакет-аранжмана, партнери ФТИ-јеве путничке агенције могу понудити својим клијентима и алтернативна путовања. Компанија је започела с информисањем клијената, путничких агенција и хотела.

Бирбах је укупни обим постојећих резервација путовања оцијенио високим троцифреним милионским износом. Све пологе које би путници у аранжману положили враћао би фонд путног осигурања, а сваки би путник у аранжману добио назад свој новац.

Међутим, корисници који су резервисали само појединачне услуге као што су летови, хотели и трансфери путем ФТИ-ја немају право на поврат већ извршених уплата од стране ДРСФ-а.

Породица кренула на љетовање, вратили их са царине због једне грешке

Породица кренула на љетовање, вратили их са царине због једне грешке


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.