Njemačka

Turistička agencija otkazala sva zakazana putovanja

  • Izvor: Agencije
  • 18.06.2024. 10:02

Treća najveća turistička agencija u Еvropi, njemački FTI Turistik GmbH otkazala je sva putovanja s datumom polaska od subote, 6. jula 2024, objavio je privremeni stečajni upravnik kompanije Aksel Birbah.

“Kako bismo korisnicima FTI-ja konačno pružili potrebnu sigurnost planiranja prije početka ljetnih praznika i omogućili im da odmah ponovo rezervišu svoje putovanje kod drugog pružaoca usluga, sva preostala putovanja sada su otkazana. Njemački fond za putno osiguranje (DRSF) spreman je da pomogne u rješavanju postojećih zahtjeva za povratom s drugim turoperatorima. Ali, u tako kratkom vremenu nije pronađeno rješenje za preuzimanje aranžmana”, saopštili su iz kompanije.

Otkazivanjem putovanja pogođeno je 175.000 paket-aranžmana i određenih pojedinačnih usluga koje su klijenti rezervisali za polaske od 6. jula preko insolventnih kompanija FTI Turistik GmbH i BigXtra Turistik GmbH kao i putem prodajne marke 5vorFlug.

Lijepa Vera otvorila konkurs za dečka

Lijepa Vera otvorila konkurs za dečka

Otkazivanjem svih paket-aranžmana, partneri FTI-jeve putničke agencije mogu ponuditi svojim klijentima i alternativna putovanja. Kompanija je započela s informisanjem klijenata, putničkih agencija i hotela.

Birbah je ukupni obim postojećih rezervacija putovanja ocijenio visokim trocifrenim milionskim iznosom. Sve pologe koje bi putnici u aranžmanu položili vraćao bi fond putnog osiguranja, a svaki bi putnik u aranžmanu dobio nazad svoj novac.

Međutim, korisnici koji su rezervisali samo pojedinačne usluge kao što su letovi, hoteli i transferi putem FTI-ja nemaju pravo na povrat već izvršenih uplata od strane DRSF-a.

Porodica krenula na ljetovanje, vratili ih sa carine zbog jedne greške

Porodica krenula na ljetovanje, vratili ih sa carine zbog jedne greške


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: