Опада популарност?

Стрмоглав пад дионица чувеног спортског бренда

  • Извор: Агенције
  • 28.06.2024. 20:58

Дионице компаније "Најк" пале су чак 11 одсто у четвртак у трговању након радног времена након што је трговац рекао да очекује пад прихода већи него што се мислило у надолазећој години.

Из компаније је саопштено да очекују пад прихода у 2025, укључујући очекивани пад од 10 одсто у првом кварталу. "Најк" је првобитно предвидио укупни раст продаје у 2025.

Смјернице одражавају континуирани тренд из "Најковог" четвртог тромјесечја фискалне 2024, о којем је произвођач извијестио након затварања тржишта у четвртак.

Младожења вукао младу на свадби, њена браћа реаговала

Младожења вукао младу на свадби, њена браћа реаговала

Компанија је саопштила да су квартални приходи у четвртом тромјесечју пали два одсто у односу на претходну годину на 12,61 милијарду долара, испод процјена Волстрита за 12,86 милијарди долара.

У међувремену, "Најкова" зарада од 0,99 долара по дионици премашила је очекивања аналитичара од 0,66 долара. Продаја компаније потрошачима пала је осам одсто у односу на исто тромјесечје прошле године на 5,1 милијарду долара.

"Фискална 2025. биће прелазна година за наше пословање", рекао је извршни директор компаније "Најк" Џон Донаху током разговора о заради компаније.

Пад дионица од 17 одсто

Бренд је покушавао поновно да покрене раст продаје у досад неуспјешној години за дионице. Аналитичар капитала "Морнингстара" Дејвид Шварц рекао је да је продаја била "прилично слаба" и да је била главна брига због објаве.

Огласио се отац дјевојчице (13) коју је на плажи убио гром

Огласио се отац дјевојчице (13) коју је на плажи убио гром

"Најкова" бруто маржа порасла је на 44,7 одсто у четвртом тромјесечју, у односу на 43,6 одсто у истом раздобљу прије годину дана, али је испод очекивања аналитичара од 45,3 одсто.

Дионице компаније ушле су у објаву с падом од више од 17 одсто у односу на прошлу годину, што је далеко од добитка S&P 500 од 26 одсто, будући да су улагачи постали опрезни због успоравања раста трговца на мало.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: