Opada popularnost?

Strmoglav pad dionica čuvenog sportskog brenda

  • Izvor: Agencije
  • 28.06.2024. 20:58

Dionice kompanije "Najk" pale su čak 11 odsto u četvrtak u trgovanju nakon radnog vremena nakon što je trgovac rekao da očekuje pad prihoda veći nego što se mislilo u nadolazećoj godini.

Iz kompanije je saopšteno da očekuju pad prihoda u 2025, uključujući očekivani pad od 10 odsto u prvom kvartalu. "Najk" je prvobitno predvidio ukupni rast prodaje u 2025.

Smjernice odražavaju kontinuirani trend iz "Najkovog" četvrtog tromjesečja fiskalne 2024, o kojem je proizvođač izvijestio nakon zatvaranja tržišta u četvrtak.

Mladoženja vukao mladu na svadbi, njena braća reagovala

Mladoženja vukao mladu na svadbi, njena braća reagovala

Kompanija je saopštila da su kvartalni prihodi u četvrtom tromjesečju pali dva odsto u odnosu na prethodnu godinu na 12,61 milijardu dolara, ispod procjena Volstrita za 12,86 milijardi dolara.

U međuvremenu, "Najkova" zarada od 0,99 dolara po dionici premašila je očekivanja analitičara od 0,66 dolara. Prodaja kompanije potrošačima pala je osam odsto u odnosu na isto tromjesečje prošle godine na 5,1 milijardu dolara.

"Fiskalna 2025. biće prelazna godina za naše poslovanje", rekao je izvršni direktor kompanije "Najk" Džon Donahu tokom razgovora o zaradi kompanije.

Pad dionica od 17 odsto

Brend je pokušavao ponovno da pokrene rast prodaje u dosad neuspješnoj godini za dionice. Analitičar kapitala "Morningstara" Dejvid Švarc rekao je da je prodaja bila "prilično slaba" i da je bila glavna briga zbog objave.

Oglasio se otac djevojčice (13) koju je na plaži ubio grom

Oglasio se otac djevojčice (13) koju je na plaži ubio grom

"Najkova" bruto marža porasla je na 44,7 odsto u četvrtom tromjesečju, u odnosu na 43,6 odsto u istom razdoblju prije godinu dana, ali je ispod očekivanja analitičara od 45,3 odsto.

Dionice kompanije ušle su u objavu s padom od više od 17 odsto u odnosu na prošlu godinu, što je daleko od dobitka S&P 500 od 26 odsto, budući da su ulagači postali oprezni zbog usporavanja rasta trgovca na malo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: