Invest Srpska

Srpska dobro mjesto za investiranje

  • Izvor: ATV
  • 31.10.2023. 19:13

Geografski položaj, poreska politika, olakšice za strane investitore, energenti. Sve to Srpsku čine dobrim mjestom za investiranje.

Srpska ima brojne prednosti u odnosu na zemlje u okruženju. To joj daje posebnu šansu koju će i te kako iskoristiti.

"Republika Srpska u 2023. godini ima preko 500 miliona veće investicije nego u proteklom periodu i investicioni ciklus u ovom momentu u Srpskoj je preko četiri milijarde. Naša je želja da privučemo što više stranih investicija i to je šansa da zadržimo naše ljude", rekao je premijer Srpske Radovan Višković.

"Da je pormocija put kojim treba da idemo svi zajedno i da je promocija način u kojem ćemo dobijati sve više i više prilika. To jeste kvalitetnih kompanija koje će doći u Republiku Srpsku i nastaviti ili prenijeti svoje poslovanje u Republiku Srpsku", rekao je Dražen Vrhovac, v.d. direktora Investiciono razvojne banke Republike Srpske.

Srpska radi i na rješavanju uočenih problema za strane investitore. Ostvaruje važne kontakte, a to je, između ostalog pokazala i Investiciona konferencija "Invest Srpska“.

"Drago mi je da mogu reći da je ovo jedan odličan forum i jedna odlična prilika da se promovišu direktne investicije u Republiku Srpsku", poručio je Marsel Roj, generalni sekretar Еvropskog udruženja bankara.

"Da se iskažemo i koji su to izazovi pred Republikom Srpskom, da čujemo iskustva ljudi iz Еvropske unije i da onda kroz jednu zajedničku sinergiju u naredom periodu stvorimo viziju koja je slogan konferencije da imamo jaku Republiku Srpsku", kaže Pero Ćorić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske.

Treća Investiciona konferencija "Invest Srpska" okupila je najvažnije donosioce odluka, predstavnike jedinica lokalne samouprave, poslovne i finansijske zajednice Srpske i regiona.

Tokom dva radna dana kroz četiri panela fokus će biti na povećanju investicija i razvoju izvoza. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: