"Sava Semberija" uspješno posluje uprkos pandemiji

  • 06.12.2020. 19:23

Uprkos teškoj situaciji izazvanom pandemijom korona virusa i problemima sa naplatom već isporučene robe, fabrika "Sava Semberija" uspijeva da ispoštuje sve rokove i preradi ugovorene količine. 

Cijene za 2020. godinu, definisane u januaru ostale su nepromijenjene. Trenutno proizvode vakumirani kupus i namaz od paprike. Sa svojim proizvodima "Sava Semberija" izašla je nedavno i na tržište Srbije.

"Sava Semberija je prije rata bila poznat brend na tržištu Srbije. Evo sada smo uspjeli da izađemo na tržište Srbije, uključujući i naše tradicionalne kupce u Kanadi, Švedskoj, Dubaiju, Kataru, Njemačkoj, Švajcarskoj, Crnoj Gori. Kažem,  da nije tih problema na koje ne možemo da utičemo, sa kojima se susreće cijeli svijet, bilo bi puno lakše, ali uz sve te navedene probleme uspijevamo da se borimo da preradimo sve količine koje su nam dovezene", kaže Stevo Filipović -  direktor fabrike "Sava Semberija".

U saradnji sa Vladom RS i Ministarstvom poljoprivrede "Sava Semberija" otkupila je sve ponuđene količine voća i povrća od domaćih poljoprivrednih proizvođača. 

"Otkupili smo i sve količine koje su nam bile ponuđene i od kooperanata, odnosno domaćih poljoprivrednih proizvođača koji nisu imali potpisane ugovore sa nama, po cijenama koje smo imali za kooperante koji su imali potpisan ugovor za januar, prije Kovida 19", kaže Stevo Filipović - direktor fabrike "Sava Semberija".

"Što se tiče organizacije i otkupa u fabrici Sava, to je za svaku riječ pohvali. Nama je fabrika Sava bila na usluzi 24 sata, zato je svaki posljednji kilogram proizvedenog je otkupljen", kaže Petar Banjičić - poljoprivredni proizvođač iz Semberije.

Fabrika Sava Semberija izvozno je orjentisana što je veoma bitno za ekonomiju Republike Srpske jer krajnja potrošnja ostaje u državi. Za vrijeme pandemije u Savi je zaposlena dodatna radna snaga. Za 2021. godinu plan je ulazak u proizvodni proces, a već u januaru sa poljoprivrednim proizvođačima biće definisane cijene za narednu godinu. 

Тагови:
  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи са Лазаром

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)