Ограничење трговине

САД проширила ''црну листу''

  • Извор: Агенције
  • 03.07.2024. 08:02

Сједињене Америчке Државе додале су данас шест компанија на листу трговинских ограничења, међу којима и четири због веза са обуком кинеских војних снага, наводи се у саопштењу владе у Вашингтону.

Ради се о по двије компаније из Кине и Уједињених Арапских Емирата, као и по једној из Јужне Африке и Велике Британије, преноси Ројтерс.

Израелска војска хоће примирје с Хамасом: Спремају се за велики рат?

Израелска војска хоће примирје с Хамасом: Спремају се за велики рат?

За компаније које су стављене на списак познат као "Листа ентитета", односно под ограничење трговине Министарства трговине, неопходне су дозволе за испоруку америчке робе и технологије, а такви захтјеви углавном буду одбијени.

У објави се наводи да су  "Global Training Solutions Limited" и "Smartech Future Limited" из Кине, као и "Grace Air" из Јужне Африке и "Livingston Aerospace Limited" из Уједињеног Краљевства, стављени на листу због њихових веза са Академијом за пробно летење у Јужној Африци и обуком кинеских војних снага.

Савезницима се неће допасти: Како ће изгледати Трампов план за НАТО?

Савезницима се неће допасти: Како ће изгледати Трампов план за НАТО?

"Таква активност  супротна је интересима националне безбједности и спољне политике Сједињених Америчких Држава", наводи се у саопштењу.

Компаније из Уједињених Арапских Емирата "Mega Fast Cargo" и "Mega Technique Trading" су стављене на листу због избјегавања трговинских правила, а првонаведена фирма и због тога што испоручује робу америчког поријекла у Русију, преноси агенција.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    ''Народ прича (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.