Дико Цвијетиновић

''Ревизорски извјештај потврдио позитивно пословање РиТЕ Угљевик''

  • 12.07.2024. 16:15

Независна ревизорска кућа 'Grant Thornton' дала је позитивно мишљење о финансијским извјештајима пословања предузећа Рудник и термоелектрана Угљевик за период од 1.1.2023. до 31.12.2023. године, у којем је, упркос небројеним изазовима, остварен позитиван резултат пословања", рекао је директор РиТЕ Угљевик Дико Цвијетиновић.

Он је истакао да се ради о још једном показатељу опредијељености актуелне Управе ка одговорном и транспарентном пословању. 

"Упркос изузетно тешкој стартној позицији и незавидним пословним и другим приликама, ми смо прошле године остварили добит. То смо постигли захваљујући, прије свега, напорном и одговорном раду свих запослених, али и подизањем ефикасности производног процеса са једне и рационализације пословања, односно смањења трошкова, са друге стране", додао је Цвијетиновић. 

Према извјештају Независне ревизорске куће 'Grant Thornton', која је за претходну, 2022. годину, предузећу РиТЕ Угљевик дала негативно мишљење, а 'мишљење с резервом' за извјештаје из 2021. године “приложени појединачни финансијски извјештаји дају истинит и објективан приказ, по свим материјално значајним аспектима, финансијско стање Друштва на дан 31. децембра 2023. године, као и резултате његовог пословања и токове готовине за годину која се завршава на тај дан”.

Према Цвијетиновићевим ријечима, позитиван пословни резултат из прошле године, као и позитивно ревизорско мишљење, показују да је предузеће на правом путу, те је изразио увјерење да ће резултати пословања у 2024. бити још бољи.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: