Diko Cvijetinović

''Revizorski izvještaj potvrdio pozitivno poslovanje RiTЕ Ugljevik''

  • 12.07.2024. 16:15

Nezavisna revizorska kuća 'Grant Thornton' dala je pozitivno mišljenje o finansijskim izvještajima poslovanja preduzeća Rudnik i termoelektrana Ugljevik za period od 1.1.2023. do 31.12.2023. godine, u kojem je, uprkos nebrojenim izazovima, ostvaren pozitivan rezultat poslovanja", rekao je direktor RiTЕ Ugljevik Diko Cvijetinović.

On je istakao da se radi o još jednom pokazatelju opredijeljenosti aktuelne Uprave ka odgovornom i transparentnom poslovanju. 

"Uprkos izuzetno teškoj startnoj poziciji i nezavidnim poslovnim i drugim prilikama, mi smo prošle godine ostvarili dobit. To smo postigli zahvaljujući, prije svega, napornom i odgovornom radu svih zaposlenih, ali i podizanjem efikasnosti proizvodnog procesa sa jedne i racionalizacije poslovanja, odnosno smanjenja troškova, sa druge strane", dodao je Cvijetinović. 

Prema izvještaju Nezavisne revizorske kuće 'Grant Thornton', koja je za prethodnu, 2022. godinu, preduzeću RiTЕ Ugljevik dala negativno mišljenje, a 'mišljenje s rezervom' za izvještaje iz 2021. godine “priloženi pojedinačni finansijski izvještaji daju istinit i objektivan prikaz, po svim materijalno značajnim aspektima, finansijsko stanje Društva na dan 31. decembra 2023. godine, kao i rezultate njegovog poslovanja i tokove gotovine za godinu koja se završava na taj dan”.

Prema Cvijetinovićevim riječima, pozitivan poslovni rezultat iz prošle godine, kao i pozitivno revizorsko mišljenje, pokazuju da je preduzeće na pravom putu, te je izrazio uvjerenje da će rezultati poslovanja u 2024. biti još bolji.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: