Падају акције

Произвођач славних "мартинки" у проблему

  • Извор: Агенције
  • 16.04.2024. 13:37

Произвођач обуће Др Мартенс, најпознатији по својим чизмама "мартинкама", у проблему је пошто су акције британске компаније на Лондонској берзи данас пале за 30 одсто на историјски минимум.

Трговина акцијама ове компаније је у јутарњим часовима била привремено обустављена.

Компанија је данас објавила прилично негативне изгледе за 2025. годину пошто очекује слабије приходе, преноси Си-Ен-Би-Си (ЦНБЦ).

"Изгледи за фисклану 2025. су изазовни, а цијела организација је фокусирана на наш план да се поново подстакне потражња за чизмама, посебно у Сједињеним Америчким Државама, на нашем највећем тржишту“, написао је извршни директор фирме Др. Мартенс Кени Вилсон

Фирма је саопштила да ће 30. маја објавити комплетне резулатате за фискалну 2024. годину, за које је најавила да ће бити у складу са очекивањима тржишта и претходним најавама.

Кени Вилсон ће напустити функцију извршног директора у марту 2025. године, а његово мјесто ће заузети досадашњи главни директор бренда Др. Мартенс Ије Нвокорие.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм