Андреа Јаглица

Прогресус продужио рок за пријаву: Ово су услови

  • Извор: АТВ
  • 17.10.2023. 08:46

Фондација за одрживи развој Прогресус продужила је рок за подношење пријава на јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредним произвођачима и прерађивачима у Републици Српској за набавку мађарских машина, опреме и алата. Пријаве су продужене до 4. новембра.

Директор Фондације за одрживи развој Прогресус Андреа Јаглица каже да раније људи нису били упознати са мађарском пољопривредном механизацијом те да су сада позитивно изненађени квалитетом.

"Када је порграм објављен причало се да су цијене високе али све је у цијелом свијету поскупило. Интересовање за пројекат је све веће“, каже Јаглица.

Она додаје да она зна за три незадоољна учесника програма.

Како каже, ријеч је о једном проблему са хрђом, један корисник није одбио упутство за употребу а трећи неки мали дио за адаптер.

Услови за пријаву на програм

Могу се пријавити регистровани пољоприврдни произвођачи, да ли као газдинство, предузеће или као самостални послодавац који се бави пољопривредом на територији Републике Српске и Брчко Дистрикта.

Важно је да не постоје нека доспјела дуговања.

Како је Јаглица рекла, програм финансира 70 одсто средстава до 25.000 евра.

Начин пријаве

Када је у питању начин пријаве, Јаглица каже да је и он рацијализован те да су потреба свега три документа: овјерена копија личне карте, понуда од добављача и потврда о регистрацији произвођача.

Јаглица истиче да у оквиру Фондације постоји и служба која бесплатно попуњава пријаве заинтересованим.

Она је додала да је понуда проширена на готово све области производње па су сада доступне и машине за пекаре, меснице, прераду воћа и поврћа, љековитог биља и тако даље.

Заинтересованост

Када је ријеч о заинтересованости произвођача, Јаглица каже да се буде они из Фоче али и Бањалуке.

"Шамац, Модрича, Прњавор расту а важно је нагласити да се и мање средине укључују у пројекат што одушевњава“, рекла је Јаглица.

Ипак, каже она, предњаче Градишка и Бијељина.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.