Ево када ће бити исплаћене

Познато колико ће пензије у ФБиХ бити повећане

  • Извор: Агенције
  • 25.01.2024. 12:44

По потврђивању буџета ФБиХ на Дому народа Парламента пензионери у овом ентитету могу очекивати повећање пензија за пет одсто и то јануарских које ће добити у фебруару, потврдио је за "Фактор" Мустафа Тракић, члан Управног одбора Савеза удружења пензионера ФБиХ.

Додаје како је тако речено из Владе.

То значи да би са повећањем од пет одсто најнижа пензија у фебруару износила 564 КМ а сада је 538 КМ.

"Знамо да пет одсто није много, да ће изазвати револт, али ето јануарска пензија иде пет посто која се исплаћује у фебруару. Морам нагласити како смо ми на Управном одбору Савеза који је одржан јуче донијели одлуку да се тражи 13. пензија у висини просјечне пензије у ФБиХ а што је око 640 КМ и тај захтјев иде према Влади ФБиХ", рекао је Тракић и додао:


Станивуковић добио позив на саслушање у полицији

Станивуковић добио позив на саслушање у полицији

"Буџети су пуни и та пензија је потребна да се ублажи инфлаторни удар и на нашу популацију. Па видјећемо. Данас је телефонска сједница Управног одбора Федералног завода за пензијско и инвалидско осигурање".

Вративши се на 13. пензију каже да ће тражити да се она исплати пензионерима до априла.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм