Саопштење

Пореска управа Српске задржала стабилност: Наплаћено више од три милиона КМ јавних прихода

  • Извор: АТВ
  • 03.10.2024. 12:04

Пореска управа Републике Српске је у прва три квартала ове године на рачун јавних прихода Српске прикупила 3,026 милијарди марака, што је за око 350 милиона КМ или 13 одсто више у односу на исти период претходне године, односно за 703,5 милиона КМ или 30 одсто више него у прва три квартала 2022. године, наведено је у саопштењу.

"Повећање наплате у овој години остварено је у свим групама јавних прихода, па је тако наплата доприноса већа за 12, а директних пореза за 24 процента, док је наплата осталих јавних прихода повећана за три одсто“, додали су у саопштењу.

Исплаћено још 5,4 милиона КМ подстицаја

Исплаћено још 5,4 милиона КМ подстицаја

Како су навели, доприноси су у првих девет мјесеци ове године наплаћени у износу од 1,859 милијарди КМ, што је за 195,2 милиона КМ више него у истом периоду претходне године, при чему је наплата доприноса за Фонд ПИО остварена у износу од око 1,117 милијарди КМ и већа је за 11 одсто, док је наплата доприноса за Фонд здравственог осигурања износила 607,4 милиона КМ и већа је за 12 процената него у истом периоду прошле године. 

"У првих девет мјесеци ове године наплата доприноса за Завод за запошљавање и Фонд дјечје заштите већа је за по 12 одсто у односу на упоредни период“, напомињу у саопштењу.

Дјечака на дно повукла пумпа; Познато зашто је ухапшен менаџер

Дјечака на дно повукла пумпа; Познато зашто је ухапшен менаџер

Из Пореске управе додају да су директни порези за три квартала ове године наплаћени у износу од 738,4 милиона КМ, што је за 140,6 милиона марака више него у првих девет мјесеци претходне године. 

"Највећа наплата остварена је код пореза на добит и то у износу од 387,9  милиона КМ, односно 85,7 милиона КМ или 28 процената више. Повећање наплате биљежи и порез на доходак који је наплаћен у износу од 306,3 милиона марака, што је за 21 одсто више него у периоду јануар-септембар претходне године, док је наплата пореза на непокретности износила 29 милиона КМ или шест процената више него у исто вријеме 2023. године“, додали су у саопштењу.

Шта је овај пио: Пијани возач надувао 4,22 промила

Шта је овај пио: Пијани возач надувао 4,22 промила

Код осталих јавних прихода, наводе, наплата је ове године износила 428,2 милиона КМ, што је за 13,7 милиона КМ више у односу на период јануар-септембар 2023. године. 

"Када је у питању ова група јавних прихода, настављен је раст наплате по основу накнада за приређивање игара на срећу и то за 25 процената, а повећање наплате биљежимо и код такси и накнада за четири одсто“, закључили су у саопштењу из Пореске управе.

Важно обавјештење МУП-а Српске о издавању докумената

Важно обавјештење МУП-а Српске о издавању докумената


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.